Одеська здравниця "Магнолія" була нахабно відібрана у наших дітей

02 лютого 2014, 22:49
Власник сторінки
Журналист
0
334
Одеська здравниця  Магнолія  була нахабно відібрана у наших дітей

Корупційні схеми не стануть на заваді повернення санаторія українцям

До мене надійшло звернення від арбітражного керуючого санацією ВАТ «ХК «Краян» Фоменко М.С., в якому він просить народних депутатів допомогти вирішити проблему здравниці «Магнолія». Вивчаючи цю проблему, зрозумів, що маю справу з масштабною корупційною схемою в Одесі, адже справа санаторію «Магнолія» протягомі декількох років є одним із прикладів корумпованого ладу не лише в моєму регіоні, але і по всій Україні. Солідні бізнесмени за злочинними схемами та шахрайськими проступками заходять так далеко, що забувають про гідність та честь, і просто відбирають сімейну здравицю для дітей та батьків у народу, заради того, щоб набудувати собі VIP-котеджів. З 2004 року розпочались незрозумілі торги державною власністю, досі винуватця не названо, тому що суди та ФДМУ разом з прокуратурою безпосередньо причетні до цього. Коротка передісторія допоможе вам зрозуміти суть справи, а моє колективне з колегами Яворівським, Пазиняком, Павловським, Сасом звернення до Президента є одним із суттєвих кроків, що наразі спонукатиме місцевих чиновників дійсно діяти у рамках закону і розпочати справжнє розслідування.

Історія цього санаторію розпочинається ще з Радянських часів, коли  «Магнолія» належала спочатку заводу «Будгідравлика», потім - «Краяни». У 2001 її передали Фонду держмайна. У 2004-му ФДМУ віддав здравницю в оренду приватному ТОВ «СОК «Магнолія». Це стало відправною точкою для реалізації достатньо незрозумілої схеми. Орендатор продав санаторій компанії ТОВ «Трінітіінвест груп». Остання перепродала більшу частину установи фірмі ТОВ «Транс океан тур», яка, в свою чергу, передала один з корпусів «Магнолії» третій фірмі - «Аверс». За всіма перерахованими фірмами стоїть співзасновник «Міського єдиного розрахункового центру» (МЕРЦ, ГЕРЦ рос.) Костянтин Ткач.

Опираючись на наведені мною факти та схеми корупції, я з колегами направив відповідне депутатське звернення до Президента. Хочеться нарешті покласти кінець, звести на нуль можливості цих корупціонерів розграбовувати власність народу, адже протягом20 років сотні стратегічних обєктів, необхідних для держави, пішли з молотка у невідомі руки. Це приносить страшні втрати не лише економіці, але й всьому державотворенню. Можновладцям не зрозуміти тих істин, що нашій державі потрібне здорове майбутнє, а не здорове життя VIP-ів.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.