Партія Зелених України закликає зупинити насильство

23 січня 2014, 11:51
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
184

Партія Зелених України закликає Верховну Раду негайно провести позачергову сесію для скасування «законів 16 січня», відставки Уряду і розпуску спецпідрозділу "Беркут"

Партія Зелених України закликає негайно скликати позачергову сесію Верховної Ради для скасування «законів» 16 січня, відставки Уряду і розпуску спецпідрозділу «Беркут».

 

Різке загострення чинного політичного конфлікту, що виявило себе в масштабному і непропорційному застосуванні сили спецпідрозділами МВС проти мітингувальників на вулиці Грушевського в Києві під час переговорів представників опозиції із Президентом, спричинене впертим небажанням влади дослухатися до народу, від імені якого вона керує країною.

 

Радикалізація протестних настроїв прямо зумовлена намаганнями  провладної більшості у ВР звузити права і свободи громадян України замість  вибудовувати діалог із цими громадянами, впертим небажанням уряду нести бодай політичну відповідальність за відмову від підписання Угоди про асоціацію із ЄС та за кричуще насильницькі дії під час розгонів мітингів 30 листопада і 11 грудня 2013 року, ігноруванням місії арбітра нації Президентом України.   При цьому Кабінет Міністрів не лише не робить жодних компромісних кроків, але й розширює можливості використання спецзасобів, а Прем’єр Азаров своїм виступом на засіданні КМУ 22 січня 2014 року  фактично заохочує підрозділи органів внутрішніх справ до подальшої ескалації насильства і сваволі, жертвою якої стають мирні мітингарі.

 

При цьому виправданням застосування спецзасобів (водометів, світлошумових гранат, помпової та снайперської зброї) та  репресій є екстремістські дії окремих протестувальників, котрих жодним чином не можна ототожнювати із величезною більшістю прихильників мирного протесту. Однак жодні обставини протестів не виправдовують загибелі  людей. Пошук шляхів мирного врегулювання конфлікту є не можливістю, а першочерговим обов’язком влади, яка своєю прихильністю до силових методів знищує рештки демократичного ладу і довіри до державних інститутів.

 

Послідовно дотримуючись принципів ненасильства Партія Зелених закликає всіх людей доброї волі, міжнародні організації та установи терміново втрутитися для припинення насильства та запобіганню смертей і каліцтв мирних громадян. Як засновники Європейської Зеленої  Партії звертаємося до Комітету ЄЗП та фракції у Європарламенті з метою вжити негайних та ефективних заходів для припинення насильства в Україні.

 

Для  запобігання подальшим проявам насильства пропонуємо за згодою сторін розвести підрозділи МВС та протестувальників на вулиці Грушевського, створивши своєрідну «демілітаризовану» зону із вільним проходом та проїздом.

 

Вимагаємо негайного скликання позачергової сесії ВР для скасування «законів» 16 січня, а також  відставки Уряду і розпуску спецпідрозділу «Беркут».

 

За таких умов Україна збереже шанси на демократичну і гуманістичну перспективу розвитку.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.