Маєш право!

17 січня 2014, 09:06
Власник сторінки
громадський діяч
0
329
Маєш право!

Я і мої однодумці свій «діалог з владою» вже розпочали. Ми надіслали запити на Адміністрацію Президента та до КМУ щодо підписання Угоди про асоціацію. Окремий запит до Президента В.Януковича.

Україна переживає один із найскладніших періодів з часів своєї незалежності – вирішується доля нашого народу і його майбутнє!

Після успішної оборони Майдану від Беркуту в ніч на 11 грудня та політична ініціатива перейшла на сторону народу. Проте з того часу майже нічого нового не відбулося. Ми знову можемо опинитися у ситуації тих, хто наздоганяє, після такого ж успішного протистояння спецпризначенцям 11 січня.

Чому? Відповідь проста - влада намагається показати нам, що їй байдуже, що відбувається.

За місяць Майдану активні громадяни нагадали суспільству 5 статтю Конституції - єдиним джерелом влади в Україні є народ. 

Нам необхідно почати застосовувати нашу владу! Ми маємо право знати, що від нашого імені підписує влада. Ми маємо право відстоювати наші законні права! Ми маємо право вимагати від влади здійснення волі народу!

            Влада застосовує цензуру. Можна розповідати брехню з екранів телевізорів, можна вимкнути інтернет та вивести загони «тітушок». Але зупинити прагнення до справедливості та достойного життя не можна! Тиск влади породжує опір.

            Влада посилається на її формальні права. Коли на столи владних чиновників ляжуть сотні тисяч запитів, коли в суди подадуть десятки тисяч позовів – влада вже не зможе відмахнутися від цього! Тут «Беркут» стане безсилим!

Ми будемо оскаржувати дії влади у всіх інстанціях аж до Європейського суду з прав людини. І на цьому шляху ми постійно будемо вимагати від влади реалізації нашого законного права – здійснювати волю народу та контролювати дії владних органів.

Ми розробили бланки запитів громадян до посадовців М.Азарова, В.Януковича щодо не підписання Угоди про асоціацію, підписаних та запланованих угод з Росією. До цих запитів додано покрокові інструкції.

Не виплатили зарплату? Суди повинні бути заваленими позовами від громадян. Ми підготувати бланки позовів до судів – давайте почнемо відстоювати наші конституційні права! Ви бачили, як утворюються дорожні затори? І вже точно чули, як падають від перевантаження сайти. Суддям також необхідно переосмислити свою роль у підтриманні цієї корумпованої системи.

Коли ми будемо достатньо активними та організованими - прогнила система адміністративного та цивільного судочинства буде зруйнована. Важливо вибити з неї перші цеглини. І цілком легальними способами це можна зробити у державному управлінні та судочинстві.  

Що таке формальна легальність – це окреме питання. Зауважте, народ повстає проти людини, яка після організації фальсифікацій на виборах 2004 року взагалі не мала б бути допущена до виборів-2010 року, не те що зараз за владу чіплятися.

Ми усвідомлюємо правовий нігілізм діючої владної верхівки. Ми усвідомлюємо, що нинішня влада розуміє тільки силові дії. То ж ми повинні показати їй нашу силу – єдність народу, прагнення правовими методами, без кровопролиття змусити її піти. Масовим «бомбардуванням» запитів ми не тільки покажемо реальну згуртованість та активну позицію людей. Ми зробимо неможливою роботу відповідних підрозділів апаратів Кабміну та Адміністрації Президента, корумпованих суддів, де активних громадян намагаються зробити злочинцями.

Ми повинні вести діалог серед активного громадянства і повернути вплив суспільства на владу. Простими словами – повернути собі країну. Повернути владу народу!

Тема прав людей зараз особливо важлива, оскільки люди побачили, що ці права можна відстоювати. Люди на майданах стоять за гідне та достойне життя в цій країні. Владі не вдалося нав’язати протистояння по старій лінії захід – схід, за мовною або етнічною ознаками. Тепер ми не повинні дати їм накинути суспільству тему Майдан – Антимайдан, поділу на «своїх» та «чужих».

Напруга, яка знайшла вихід на Майданах країни, не схлине. Політики хочуть її «перепакувати» і донести до виборів 2015 року щоб використати «за призначенням» - поміняти одні імена у владі на інші. Нам не потрібна ще одна революція мільйонерів проти мільярдерів. Україна з аутсайдера світових процесів отримала шанс стати світовим лідером – як чемпіон справжніх гуманістичних і демократичних цінностей. Ми прагнемо змінити політичну систему.

Економіка країни у такому стані, що різкий обвал може настати в скорому часі. Російські гроші – короткий відпочинок перед майбутньою кризою. Ми бачимо лише відтягування передсмертної агонії нинішньої політичної та економічної системи.

Я і мої однодумці свій «діалог з владою» вже розпочали. Ми надіслали запити на Адміністрацію Президента та до КМУ щодо підписання Угоди про асоціацію. Окремий запит до Президента В.Януковича – оприлюднення документу, який було підписано у Москві які розглядаються щодо вступу до Митного союзу.

Відправка рекомендованого листа коштує 7 гривень плюс одна гривня на конверт. Чотири запити – це 32 гривні, ваш внесок у «Банду – геть!». Вже маємо на руках рекомендовані повідомлення про вручення владним адресатам наших запитів. Готуємо наступні кроки.

Небайдужі громадяни, звертаємося до Вас! Давайте спільними зусиллями покажемо владі нашу силу, єдність та здатність наступати!

Ми закликаємо всі громадські організації, усіх активних громадян, професіоналів у сфері права до співпраці!

Зробіть свій крок!

Лінки на гугл-документах (внизу) або на сайті www.groupua.org

ЛІНК на запит КМУ щодо євроінтеграції 

ЛІНК на запит президенту В.Януковичу щодо євроінтеграції 

ЛІНК на заяву щодо витребовування документів з АП щодо підписаних угод з Росією 

ЛІНК на заяву щодо витребовування документів з АП щодо угод про Митний союз 

 

Володимир Кухар, Українська альтернатива

За матеріалами Української правди

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.