В ОБСЄ доводять Росії стурбованість з приводу прав українців в РФ

09 лютого 2011, 09:02
Власник сторінки
Фаховий дипломат, дванадцять років віддав роботі у цій сфері. З 2006 року по 2010 рік очолював Службу безпеки України.
0
1186

Сьогодні я отримав лист Верховного Комісара ОБСЄ у справах національних меншин Кнута Воллебека у відповідь на моє звернення про систематичні порушення прав українців в Росії.

Пропоную вашій увазі текст листа українською мовою.

- неофіційний переклад -


ОБСЄ

Організація з безпеки і співробітництва в Європі
Верховний Комісар у справах національних меншин

 

Гаага, 7 лютого 2011 року

 

Пану Валентину Наливайченку
Голові Політичної Ради
Партії «Наша Україна»
Київ

 

Шановний пане Наливайченко,

 

Дякую за Ваш лист від 24 січня, в якому Ви висловили стурбованість стосовно останнього розвитку процесів навколо української меншини в Російській Федерації. Хочу запевнити, що я уважно спостерігаю за цими процесами і доношу свою відповідну стурбованість російським властям.

Особливо стосовно сфери освіти, Вам може бути відомо, що у 2009 році я провів дослідження освітньої ситуації з українською меншиною в Росії, що здійснювалося одночасно з дослідженням освітньої ситуації російської меншини в Україні. Рекомендації доповіді містять конкретні кроки для покращення доступу та якості багатомовної освіти для української етнічної громади, а також інших національних меншин. Я сподіваюся досягти подальшого зрушення у втіленні зазначених рекомендацій російськими освітніми властями у цьому році. Я також доніс висновки і рекомендації дослідження як до українського, так і російського урядів і закликав їх оприлюднити.

Я безумовно беру до уваги всі питання, викладені у Вашому листі, і прошу Вас продовжувати інформувати мене про всі відповідні процеси, пов’язані з правами української меншини в Російській Федерації.

 

Щиро Ваш,

 

Кнут Воллебек

Верховний комісар у справах національних меншин

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.