Як освіта й благодійність можуть сприяти одна одній

14 березня 2011, 13:32
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1076

Я проводжу багато заходів у себе в резиденції для просування освітніх компаній або організацій, таких як освітня агенція "Бізнес Лінк", які допомагають навчальним закладам із Великої Британії знайти клієнтів в Україні.


Ми також мали нагоду проводити деякі корисні благодійні заходи. Однак, незвично приймати подію, яка поєднує в собі обидва типи.
 
Сектор освіти у Великій Британії стрімко зростає. На заходах для просування британських освітніх послуг мені легко переконливо розповідати про якість освіти, пропонованої українським дітям і дорослим у Великій Британії, про додаткові переваги від знання англійської мови, про широкий світогляд і про час, витрачений на проживання й відвідування Англії, Уельсу, Шотландії та Північної Ірландії.
 
На нещодавньому прийнятті "Бізнес Лінк" презентували ще дві ініціативи розвитку британської освіти. Перша - це так званий "Англійський клуб", задуманий для українських батьків, які дають своїм дітям освіту у Великій Британії, з метою обміну ідеями й обговорення практичних питань навчання. Друга ідея, презентована Стівом Кінгом зі школи Kingham Hill, стосується сильної британської традиції благодійності в освіті. Стів розповідає, що багато британських шкіл були створені як благодійні фундації, і пояснює, що багато дітей досі можуть навчатися у таких школах завдяки частковим стипендіям. Це дало підґрунтя для цікавої дискусії навколо соціальної відповідальності і взаємної підтримки, а присутні батьки з цікавістю сприйняли ідею створення власної благодійної ініціативи. Ось тут можна побачити фотографії з події.
 
Ми всі знаємо, що поєднання людей з різним досвідом може іноді породжувати яскраві ідеї. Це схоже на сферу, де одна площина взаємного збагачення – освіта, може спричиняти іншу, так само цінну – набір ідей благодійності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Украина,образование,благотворительность,Великобритания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.