Синдом Дауна: "Впустіть нас!"

22 березня 2011, 13:46
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1820

Уявіть дитину, яка стукає в двері та заходить до оселі, де її зустрічають усміхнені обличчя рідних або друзів.


 Саме таку сцену можна побачити у зворушливому фільмі, в якому знялись діти з багатьох країн світу, включаючи Велику Британію та Україну, та який було представлено Міжнародною організацією освіти для людей з синдромом Дауна
 
Я дивлюсь цю стрічку разом з гостями, яких я приймаю в резиденції на благочинному вечорі з нагоди Всесвітнього дня людини з синдромом Дауна спільно з Сергієм Куряновим, директором Всеукраїнської благодійної організації «Даун Синдром», та Франком Баклі, президентом Міжнародної організації освіти для людей з синдромом Дауна.  Присутні на заході представники ЗМІ, в тому числі кілька знімальних груп з ТБ, виявляють неабиякий інтерес, запитуючи, чому ми підтримуємо цю справу.  У відповідь я кажу, що, за даними досліджень, чим раніше діти з синдромом Дауна та їхні родини отримують відповідне навчання та консультації, тим краще потім ці діти зможуть інтегруватись в суспільство та розвинути необхідні вміння, напр. вміння читати та писати, по мірі свого зростання. 
 
Велика Британія має давню традицію підтримки сімей, які виховують дітей з синдромом Дауна.  Британські благодійні організації надають підтримку вчителям, терапевтам, науковцям, родинам та іншим організаціям у Британії та в більш ніж 180 країн світу.  Міжнародна організації освіти для людей з синдромом Дауна та Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» планують надати допомогу більш ніж 10 тисячам людей з синдромом Дауна протягом наступних 3-х років.  Я вдячний цим двом організаціям та кожному, хто завітав на захід, за допомогу в приверненні уваги до цієї важливої теми та за щедрість під час проведення благодійного аукціону.

Фото із заходу можна переглянути у нашій галереї на Flickr: http://www.flickr.com/photos/ukinukraine/sets/72157626200078497/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: синдром Дауна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.