Прес-служба: Спецназівці влаштували дикунське полювання на Віктора Пилипишина

22 квітня 2011, 07:23
Власник сторінки
Лідер громадського руху "Кияни передусім.
0
4291

Сьогодні вночі о 23.00 30-40 спецназівців увірвались в приміщення клініки Медіком (вул. Кондратюка, 8). Метою такого „маски-шоу” був арешт лідера громадського руху „Кияни передусім!” Віктора Пилипишина, який вже тиждень лікується в цій лікарні від гіперт

Близько 15 осіб зайшли до його палати, пред’явили якусь постанову про порушення кримінальної справи і прямо в палаті відразу почали допит. При цьому, так звані правоохоронці не зважили на відсутність адвоката, порушивши елементарні правові норми.

У ході таких „слідчих” дій лікарі заявили, що подальший допит загрожує не лише здоров’ю, але й життю Віктора Пилипишина. В результаті його у важкому стані забрали до реанімації.

Але, очевидно, УБОП розсудив, що хвора людина на ліжку може бути загрозою суспільству. До палати приставили охорону, а у дворі постійно чергує наряд „стражів порядку”.

Громадський рух „Кияни передусім!” вважає, що такий дикунський сценарій спрямований на залякування як самого Віктора Пилипишина, так і людей, які його підтримують. Нагадаємо, що за чотири роки Віктор Пилипишин зумів зробити очолюваний ним Шевченківський район найкращим у столиці. При цьому він завжди виступав принциповим опонентом тих людей у міській владі, які проводили курс на пограбування міста.

Очевидно „подякою” за ці досягнення став намір затримати лідера громадського руху „Кияни передусім!” за надуманими звинуваченнями. Замість того, щоб цивілізовано вручити повістку та викликати на допит у штатному режимі, ініціатори цього шоу перетворили лікарню на полігон спецоперації. При цьому сам Віктор Пилипишин просто фізично не міг перешкоджати слідству, не кажучи вже про ймовірність його втечі за кордон.

Громадський рух „Кияни передусім!” протестує проти таких методів ведення слідства. Україна не повинна скочуватись до огульних арештів та нічних „чорних воронків”, адже цим самим порушується базовий правовий принцип демократичних країн – презумпція невинності. Якщо сьогодні так вчинили з відомим політиком, людиною, яка завжди відстоювала інтереси киян, то завтра від такого свавілля не буде застрахований будь-який звичайний громадянин. Від цього залежить чи матимемо ми європейську перспективу, або ж скотимося в темні часи авторитаризму та тоталітаризму.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.