Ганна Сінькова - це Енді Ворхол сьогодні

22 квітня 2011, 09:21
Власник сторінки
літератор
0
2903

Як стверджувала Ганна Сінькова до свого арешту,

живописом мають займатися жінки, позаяк жіноче око розрізняє кілька мільйонів відтінків основних кольорів: «я не розумію, як живописом досі займаються чоловіки». 

Остогидла постмодернова криза світу мистецтва тяжіла над людством добрих 40 років. І була подолана лише найвищими досягненнями манги та аніме, які нарешті відучили світ сприймати світ зліва направо. Найвищим досягненням манги слід вважати хеппенінг чистого мілітаризму, не обтяженого ідеологіями, лише естетикою, що відбувся на площі Тяньаньмень на честь 60-річчя КНР.

Нове покоління митців, лідером якого є Ганна Сінькова, трактує поп-арт класицистично. Колористична гамма «Розп’яття» Ганни Сінькової, де висота трагізму забезпечується домінуванням життєрадісного пінку, поза сумнівом відсилає нас до Андрія Верхоли (Енді Ворхола), в той же час її світосприйняття глибше. Ворхол, хоча і ревний греко-католик, не зміг подолати тотальності формотворчості і привнести в мистецтво глибину сенсу своєї віри. Підмініть на відомому квадро-портреті чотири образи Мерілін Монро чотирма образами Діви Марії, і вам усе стане ясно.

Творчість покоління Ганни Сінькової нарешті перериває «гру в бісер» (перед свиньми), безсенсову редуплікацію культурою самої себе. Нині витвір мистецтва уже не має бути порнографічним, лише неполіткоректним. Ворхол за своє бачення розплатився жовчним міхуром. Ганна Сінькова – свободою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Анна Синькова,Ганна Сінькова,Енді Ворхол
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.