Виступ з трибуни.

18 травня 2011, 07:43
Власник сторінки
Журналист
0
10

Нафтопродукти.

Шановні народні депутати!

 

Я сьогодні, буквально вночі, повернувся із Харкова і маю спостерігати весь час, проїжджаючи по Україні, за заправками і якістю пального. Ми ж досягли дивної ситуації. Ми досягли ситуації, коли у нас ціна кругом європейська, а якість у нас, я боюсь образити Африку, я не знаю вже континент, який треба назвати, яка в нас якість. У нас ніхто не відповідає за якість. Бо у нас одну фірму шановну зв'язують з міністром палива і енергетики, іншуз віце-прем'єром, третю фірму зв'язують з такими олігархами, які в цій залі сидять, четвертуз тими, які фінансують здоровенні-здоровенні політичні проекти і таким чином ніхто нічого не перевіряє.

 

В цьому законопроекті (Закону про впорядкування обігу нафтопродуктів)є принаймні дещо позитивне. Наприклад, ідуть на крок, зроблений до Європейського Союзу, де з 1996 року на законодавчому рівні введено обов'язкове маркування нафтопродуктів спеціально розробленою хімічною речовиною євромаркером, що додається під наглядом фіскальних органів перед відпуском нафтопродуктів. Це серйозна річ і це може знизити той негативний вплив від контрабандного і фальсифікованого моторного палива, яке зараз оцінюють в 30 відсотків. Ітого, якщо оцінюють втрати біля 3 мільярдів гривень на рік та плюс від "Лівелли" 5 мільярдів гривень. Те, що ми отримали під дозволом, під кришуванням Податкової адміністрації, яка відкликала  з суду навіть, не пішла скаржитись до апеляції, до  касації, до Верховногщ Суду. І ось з цього питання ми і створили слідчу комісію. Через це вважаю, що саме ця пропозиція європейська, вона правильна, її треба запроваджувати.

А щодо змін до оподаткування, то, звісно, треба внести зміни  потім і у Податковий кодекс. Дякую.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.