Харківський "Беспредел" моїми очима.

19 травня 2011, 10:46
Власник сторінки
Журналист
0
24

В суботу 17 травня я дав прес-конференцію в Харкові, яка викликала супротив нашої влади.

В суботу 17 травня на прес-конференції в Харкові я, народний депутат України Юрій Кармазін заявивколишній Голова Апеляційного суду Харківської області Михайло Бородін ще у 2004 році отримав паспорт громадянина Росії.

Варто нагадати, що відповідно до статті 4 Конституції України, в країні не передбачено подвійне громадянство. А добровільне отримання громадянином України громадянства іншої країни є підставою для втрати ним громадянства України.

Крім того, Закон України «Про судоустрій і статус суддів» однозначно говорить про те, що суддею може бути тільки громадянин України, а у випадку втрати такого, він повинен бути негайно звільнений з посади.

Сам Бородін коментарів не дає. Підтверджує тільки, що паспорт дійсно був, але коли отримав і де документ зараз, не уточнює.

Судова тяжба між мною та Головою Апеляційного суду Харківської області Михайлом Бородіним почалася в 2008 році. Тоді я у прямому ефірі телеканалу «Фора» в прес-центрі «Площа свободи» заявивБородін влаштував у храмі Феміди сауну, більярдну, тренажерний та спортивний зали, і звинуватив Голову суду в тому, що той корупційним шляхом отримав автомобіль Lexus. Бородін вирішив, що після такої прес-конференції були заплямовані його честь, гідність і ділова репутація і звернувся з позовом до суду в якому вимагав 100 тисяч гривень компенсації від телеканалу і особисто мене, а також 10 хвилин ефіру на спростування інформації. І Київський районний, і Луганський апеляційний суди позов Бородіна задовольнили, а ось у Верховному, вирішилиправо висловлювати судження, оцінки й думки гарантовано Конституцією, у Луганського суду не було законних підстав для повного задоволення позову Бородіна.

Мою Касаційну скаргу Верховний Суд України задовольнив частково, тепер відшкодовувати гроші я не повинен. Сьогодні ж здійснюється шалений тиск на мене з боку Харківської судової системи. Я заявляю: я прибув, щоб очистити Харків від Бородіна. Звільнення цього судді з посади тоді ще заступника Голови Апеляційного суду, в 2002 році домагалися тодішні народні депутати Добкін, Святаш і Каратуманов. Саме вони надали Вищій раді юстиції інформацію про те, що міська прокуратура, розслідуючи кримінальну справу за фактом підробки судових документів, встановилаБородін власноруч підробляв дати призначення справ до розгляду. Після цього звернення ВРЮ внесла подання Президентові про звільнення Бородіна з посади судді Харківського апеляційного суду. Незважаючи на це, через деякий час Михайло Бородін очолив цей же Апеляційний суд. Але найголовніше те, що вже сім років Бородін є громадянином іншої держави: «17 листопада 2004 року громадянин Бородін Михайло Михайлович набув громадянство та отримав паспорт громадянина Російської Федерації. Значитися громадянин Бородін М.М. під цим же самим прізвищем і проживає у місті Бєлгород на вул. Губкіна, буд. 13-5, квартира 104 ».

Саме через оприлюднення цієї інформації, Михайло Бородін і залишив посаду Голови Апеляційного суду в березні поточного року. Сам Михайло Бородін коментувати нічого не хоче. У телефонній розмові з журналістами він пообіцяв обширне інтерв'ю, але пізніше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.