Забруднення навколишнього середовища у всій Україні

20 травня 2011, 09:51
Власник сторінки
Журналист
0
86

Нехтування владою з даного питання, веде до екологічної катастрофи у нашій країні.

Шановні співвітчизники, хочу підняти проблему забруднення навколишнього середовища у всій Україні. У всій Україні відбуваєтеся те, що вона погрязає у смітті.  Органи  виконавчої влади не слідкуюють  за тим, що відбувається біля доріг.  На превеликий жаль,  мої законодавчі ініціативи щодо цього, щодо підвищення  відповідальності, блокується у парламенті і не виносяться  на розгляд сесії.

 

Хочу підняти також проблему забруднення   навколишнього середовища в Одеській області. Наприклад, близько 7 років Білгород-Дністровський  лиман забруднюється стоками    каналізаційного колектора  у селі Шабо (район Білої горки), постійні аварії, у тому   числі нещодавно, у  березні 2011 року, призвели до значного погіршення  якості питної води. Існує  реальна загроза  виникнення епідемій інфекційних кишкових захворювань.

 

Рішенням Білгород-Дністровської районної ради  від  11 травня  ще 2007 року Шабській сільраді було виділено  1 мільйон 800 тисяч гривень на  будівництво очисних споруд за рахунок коштів обласного фонду  охорони навколишнього природного середовища. Проводився тендер, переможцем було визначено  державне управління "Одесакомунекологія", з яким укладено контракт на  виконання з будівництва очисних споруд. Проте замовником не було  підписано акти виконаних робіт  на суму 528, 3 тисяч гривень  у зв'язку з незгодою щодо  об'єму та кількості виконаних робіт.  Попросту роботи не здійснювались. Внаслідок проведених перевірок  і виявлення, дійсно, невідповідності цих робіт   Білгород-Дністровською прокуратурою у 2008 році було  порушено кримінальну справу щодо начальника відділу капітального будівництва  Білгород-Дністровської райради Лук'янчука і у 2009 році щодо директора  державного  підприємства Максимовича. Але  справа заблокована, не розслідується.

 

Через те прошу вважати мій виступ запитом  до Генерального прокурора, до Прем`єр-міністра і до Мінекології для наведення порядку.

 

Інша проблема, яка збуджує сьогодні  виборців, - це те, що зараз, зокрема, 5 квітня повідомлення     надійшли  до мене про те, що  без будь-яких підстав  демонтований, фактично ліквідований ринок  автозапчастин Дніпровського району міста Києва. В результаті вказаних подій  200 підприємців, працівників ринку,  позбавлені заробітку, що є неприпустимим  і не відповідає вимогам вищезазначених  норм Конституції, які  забезпечуються  6, 19, 41, 42, 43-тя Конституції України.

 

Згідно з Цивільним кодексом можна демонтувати і ліквідувати тільки на  підставі статті  325, але по всій Україні відбуваються такі речі. Через це я звертаюся до Прем'єр-міністра, генерального прокурора України з  проханням  розібратися в даній ситуації.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.