Що робити, коли в ДАІ "штампують" незаконні адміністративні правопорушення?

31 травня 2011, 14:45
Власник сторінки
Журналист
0
34

Такі правопорушення скасовуються. Моє депутатське звернення.

Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.
01014 м. Київ, вул. Різницька, 13/15

Міністру внутрішніх справ України
Могильову А.В.
01024, м.Київ, вул.Академіка Богомольця, 10

Копія: Крамару В.З.
м. Тернопіль, вул. 15 квітня, 35, кв. 31

Копія: Аршинцю О.В.
08606, Київська обл., м. Васильків, вул. Соснова, 20

Щодо розгляду питання забезпечення неухильного додержання посадовими особами МВС вимог ст.ст. 245, 268 КпАП України, Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» при застосуванні заходів впливу за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 126 КпАП України, вжиття відповідних заходів реагування та притягнення винних осіб до відповідальності

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
(в порядку статті 16 Закону України „Про статус народного
депутата України”)

Шановний Вікторе Павловичу та
Анатолію Володимировичу!

До мене, як до народного депутата України, із численними заявами звертаються громадяни стосовно незаконного притягнення їх до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 126 КпАП України, пов’язаного з цим порушення працівниками органів внутрішніх справ чинного законодавства України й з проханням вжити відповідних заходів реагування з метою захисту їх законних прав та інтересів від незаконних дій посадових осіб МВС, що породжують соціальну напругу серед населення завдають шкоду як громадянам, так і державним інтересам.

З приводу порушеного питання мною, зокрема, за заявою мешканця м. Вінниця гр. Кушніра О.В. було направлено відповідне депутатське звернення до Прокурора Вінницької області з вимогою організувати перевірку фактів законності притягнення його інспектором роти ДПС ДАІ Варцабою В.В. до адміністративної відповідальності. За результатами розгляду депутатського звернення посадовими особами прокуратури встановлено порушення чинного законодавства, зокрема вимог ст.ст.245, 268 КпАП України та Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» та винесено начальнику ВДАІ м. Вінниці УМВС України у Вінницькій області припис про усунення порушень закону. Крім того, по виявлених недоліках в організації роботи працівників органів ДАІ області, а саме під час провадження по справах про адміністративні правопорушення прокуратурою області підготовлено подання з вимогою притягнення винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

Натомість, скарги на незаконні дії посадових осіб МВС продовжують надходити з різних куточків України. Так, в зверненні гр. Крамар В.З. вказує на незаконне притягнення його до адміністративної відповідальності внаслідок службового зловживання інспектором роти ДПС ДАІ м. Тернопіль Ткачуком Р.П. та просить вжити відповідних заходів реагування (копія звернення додається).
Як стверджує заявник, 22 січня 2010 р. був незаконно притягнутий інспектором роти ДПС ДАІ м. Тернопіль Ткачуком Р.П. до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 126 КпАП України у зв’язку з відсутністю полісу страхування з накладенням відповідного штрафу. Крім того, з тих же підстав, інспектором роти ДПС Лубенської роти ДПС Воликом В.О. був незаконно притягнутий до адміністративної відповідальності й гр. Аршинець О.В.
Вказані дії працівників ДПС не відповідають п. 21.2 ст. 21 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», згідно якого, контроль за наявністю договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів здійснюється Державтоінспекцією під час проведення державного технічного огляду, реєстрації ТЗ та при складанні протоколів порушень ПДР.

Таким чином, вказані дії посадових осіб МВС грубо порушують чинне законодавство України, завдають шкоду громадянам та державним інтересам, що вимагає вжиття заходів Вашого особистого реагування з метою суворого додержання законності при застосуванні заходів впливу за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 126 КпАП України та притягнення винних до відповідальності. 

На моє звернення відреагувало МВС, Прокуратура Полтавської області та Тернопольської, де за подібні речі також незаконно накладувалися штрафи. У всіх відповідях признавалось повне порушення Закону саме з боку УМВС і працівників ДАІ.

Більш того, особисто Міністр ВСУ Могильов А.В. , на моє звернення надіслав таку відповідь: "З метою недопущення подібних фактів у подальшій службовій діяльності з особовим складом Державтоінспекції областей у системі службової підготовки буде проведено додаткові заняття з вивчення вимог Закону України "Про обов"язкове страхування цивільно - правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" та Кодексу України про адміністративні правопорушення"""

Як бачете, деякі депутати здатні працювати а не лише говорити? Тому пишіть, звертайтесь і добивайтесь справедливості, адже вона того варта.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.