"Заказуха"для Бойка.

02 червня 2011, 14:05
Власник сторінки
Журналист
0
14

Як Азаров і Бойко корупцію народжують, з якою Президент так бореться?

В статті під назвою «Вишка для Бойка» зазначалося, що компанія «Чорноморнафтогаз» (Сімферополь) придбала сінгапурську бурову установку за завищеною на 150 млн. доларів ціною через британську фірму, яка перемогла у тендері. За ціни установки у першого продавця в 248,5 млн. дол. «Чорноморнафтогазу» вона обійшлася у 400 млн. доларів. Подібні установки фірми Seadrill, дилера сінгапурської корпорації Keppel, коштують 248 мільйонів доларів, у той час як "Чорноморнафтогаз" придбав її на відкритому тендері за 400 мільйонів. Більш того, у тендері брали участь дві фірми, в менеджменті яких згадується один і той же директор: латвійський підприємець Ерік Ванагельс. Реакція Міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія БОЙКО, щодо матеріалу про закупівлю «Чорноморнафтогазом» самопідйомної плавучої бурової установки, опублікованого в газеті«Дзеркало тижня. Україна» 27 травня, дослівно була наступна: «Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з`ясували, хто замовник… Це заказуха - сто відсотків".
Така реакція у вигляді "заказуха", "попросив СБУ", говорить про те, що Бойко ніяк не очікував , що таку масштабну фінансову махінацію, яка відбулася на державному рівні, оприлюднять. А тим паче якщо зірвуть. от він і "попросив СБУ" розібратися з "заказусі". Хоча державний чиновник такого рівня в подібних ситуаціях повинен "звернутися до СБУ з проханням перевірити наведену у статі інформацію на достовірність і у випадку пітвердження чи то відсутності доказів, дати належну оцінку відповідно до законодавства України. "
Також, коментуючи інформацію, висловлену в публікації, БОЙКО зауважив: «Вартість установки може бути 250 мільйонів, але там же не врахована вартість ні вертольотів рятувальних, ні кораблів, а це додаткові гроші… З боку виглядає ефектно. З одного боку, 400 мільйонів, з іншою - 250. А всі запчастини і додаткове обладнання вони забули приписати. Я роблю з цього висновок, що це заказуха. Ніхто не розбирався детально, а просто все було зроблено, щоб розгорнути скандал і зупинити процес".
Покажіть людям в документах такі вертольоти, кораблі і сам процес установки, які коштували б майже як сама установка. І чому лише для нашої країни цей процес так дорого оцінили, на відміну від інших, які також купують подібні установки для себе? Хіба це не той випадок, приклад, навіть факт корупції з якою Президент так бориться? Бо коли 150 мільйонів доларів, а це 1 мільярд 200 мільйонів гривень, за один раз "Чорноморнафтогазу" було проплачено зверх суми, зверх, тобто вкрадено. То чомусь не потягнули до буцигарні ні Азарова, ні його міністра Бойко, ні посадових осіб з "Чорноморнафтогазу". Оце якраз ті кошти, які треба повернути в бюджет для соціальних виплат людям, а Азарова і Бойко замінити під вартою на Луценка, бо його 40 тисяч з мільярдом 200 мільйонів якось вже ніяк не співставні.
Тому дана інформація, це офіційна заява до Генеральної прокуратури, про порушення кримінальної справи, взяття під варту Азарова і Бойко, негайно причому.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.