Моя думка

17 червня 2011, 18:30
Власник сторінки
Журналист
0
7

Я переконаний, що найбільше для енергетичної безпеки України робить Путін, бо він нам допомагає зіскочити з енергетичної російської газової голки.

Саме так я прокоментував журналістам газову ситуацію, що склалася між Україною і Росією. Також с подібним виступом я звернувся з парламентської трибуни до заступника міністра з енергетичних питань, з паливно-енергетичного комплексу, в якому задав наступні запитання до Уряду:

                - куди іде різниця між вартістю газу власного виробництва і відпускною ціною для населення? Це перше питання. Воно більше, правда, для прокуратури і для Служби безпеки, якби вона у нас була, але поки для вас.

                і друге питання

- наш потенціал  сонячної енергії колосальний. Ви знаєте, що середньорічна кількість сумарної сонячної радіації, яка  на один метр поверхні поступає на територію України,  досягає 1,5 кіловата-годину на метр квадратний на Півдні України. І ми нічого не робимо для впровадження сонячної енергетики, та ми повсемісно завдяки  Путіну маємо запроваджувати це – там же колосальні резерви. Що робиться урядом для цього?

Після чого, я став на захист інтересів радіо «Мелодія», звернувшись з відповідною критикою до голови Тимчасової слідчої комісії Геращенко І. В.: "На моє глибоке переконання, Національна рада стала на корупційний шлях у випадку з переводом всіх на цифрове телебачення, який направлений на те, щоб забрати, тобто здійснити рейдерське захоплення і зачистити до наступних виборів весь телерадіопростір. Ви окреслили, тільки так, обережно це. Я хотів би, щоб ви продовжували це перевіряти, по-перше.

 

І по-друге. У мене велике питання до вас від шанувальників радіо «Мелодія». Я ознайомився з документацією, вірніше, з фальсифікацією, яка допущена була Національною радою. Національна рада не виконувала ні рішень судів, нічого цивілізованого. Як ви думаєте з цим боротися далі? От ви зараз на найвищій трибуні Верховної Ради України. І ви побачили, що радіо «Мелодія» рейдерськи захоплено фактично?"

                Також с трибуни Верховної Ради було виголошено і освітлено ще одне гостре питання : "3 червня на сесії було проголошено мій запит щодо перевірки незаконної передачі в оренду приватній структурі ВАТ "Лемтранс", яке з 2000 року очолює Козак, той самий, який з березня 2011 року призначений генеральним директором Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця", вдумайтесь, будь ласка, вантажних вагонів класу "Копер" для перевезення  зерна, що наносить державі збитків на сотні мільйонів гривень, штучне завищення цін на перевезення, виття заходів із повернення вагонів у власність держави та вирішення питання про відповідність займаній посаді Козака.

                Що ви думаєте, порушена кримінальна справа Генеральною прокуратурою чи Службою безпеки, чи МВС? Ні, нічого цього не зроблено. Одразу після оголошення запиту до мене почалися звертатися десятки провідників і начальників проїздів, поїзних бригад з проханням допомогти в питанні створення комплексної комісії з урегулювання трудових спорів між адміністрацією ДП "Укрзалізниця" та трудовими колективами поїзних бригад, що виник внаслідок виходу наказу гендиректора "Укрзалізниці" номер 185 від 11 травня 2011 року, який називається "Про затвердження порядку використання автоматизованої системи відбору на вакантні робочі місця працівників поїзних бригад та порядку використання автоматизованої системи формування поїзних бригад". Цей наказ грубо порушує трудові права членів поїзних бригад, наносить державі значних матеріальних збитків і вирішення питання з приведення даного наказу у відповідність треба привести і з врахуванням інтересів трудових колективів.

                А мова йде про те, що людей зобов’язують всіх підряд оформити закордонні паспорти і абсолютно всіх провідників і начальників, а це біля 14 тисяч людей. І потім, випадково вони будуть вибирати, ніби це робиться для боротьби з корупцією.

                За всі, за сто років, всі поїзні бригади провозячи так званих зайців не принесуть стільки збитків держави скільки приносять корупційні схеми про які я сьогодні сказав. Через те, прошу вважати мій виступ депутатським запитом до Генерального прокурора, до керівника уряду Миколи Азарова, до секретаря Ради безпеки і оборони. І прошу вжити заходів до скасування незаконного наказу і до припинення корупції на залізниці, яка веде до збільшення цін."

Також, на передодні мною було  розкритиковано результати голосування по законопроекту про внесення змін  щодо повноважень Науково-консультативної ради   при Верховному Суді України.

                Звертаючись до провладної більшості, я заявив: "Я хочу звернутися зараз до  уряду і до тої "прокіпрської більшості", яка у нас є. От щойно ви провалили дане голосування. Ви кому, Кармазіну погано зробили? Ви не Кармазіну погано зробили, ви зробили погано тисячам і сотням тисяч людей, які чекають рішення, яке прийме  Верховний Суд України. Ви навіть не Верховному Суду зробили, ви громадянам України  зробили, ви погіршили доступ до правосуддя. Ось, кому ви зробили погано. Ви й так усій Україні економічно достаєте її! Ви вже її до дефолту штовхаєте – ось-ось буде! Бо коли я говорив, подайте відповідь, Азаров Микола Янович, на 100 мільярдів ви надрукували чи на 150. Ви не дали відповіді. Бо на 170 мільярдів надрукували порожніх грошей, нічим не забезпечених. А зараз ви говорите: провалимо. Добре, провалюйте. Люди ж розберуться і дадуть оцінку, в тому числі, що ви сьогодні і судовій гілці влади заважаєте працювати.

                Подібна критика дратує владу, а особливо Азарова, який доклав зусиль, аби Кармазіна не запрошували на телеефіри, але я з того не переймаюся, адже далеко не всі журналісти сприймають подібний тиск з боку влади і не бояться опубліковувати інформацію, що надходе від мене із справедливою критикою в адрес самої влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.