Веб-конференція на сайті Інформаційного агентства RegioNews.

25 вересня 2011, 04:50
Власник сторінки
Журналист
0
14

Відповіді на запитання

Як ви ставитесь до арешту Тимошенко та Луценка? Чи реально їм світить срок, чи це політичне шоу? і чи можливий такий сценарій переслідувань когось іншого з політиків? дякую.

 

Насправді, я серйозно ставлюся до арешту Тимошенко і Луценко, вважаю, що в історії України вперше така масована зачистка інформаційного поля. Якщо б підрахунки голосів були правильними на виборах, якщо суд би розглядав справу правильно, невідомо, як би все закінчилося. Це крок, якого не було ще в історії України, крім того, як автор Кримінального кодексу (я три роки писав КК, ми прийняли його 10 років тому, росіяни запозичили з нього багато чого), як людина, яка довго пропрацювала в Прокуратурі - я стверджую, що юридичних підстав для арешту Тимошенко як не було, так і не може бути, це виключно політична справа. Справа є повністю зфальшованою.

Те ж саме із Луценком. Ніякого складу злочину немає. Сьогодні його просто знищують. Він має таку хворобу, яка потребує звільнення від арешту.

Що з ними буде? Переокнаний, що влада хотіла їх засудити, але реакція громадськості змусила владу змінити точку зору. Тимошенко скоро буде на свободі, влада потерпить фіаско.

Можливий сценарій переслідування когось з інших політиків, зараз спецслужби працюють як при царській владі, всі наші дії відстежуються, телефонні розмови прослуховуються.

Податки платяться не для того, щоб утримувати такі органи.

 

Возможен ли в Украине второй майдан? При каких обстоятельствах?

 

Здравствуйте! Да, в Украине второй Майдан возможен - достаточно только спички. За несколько дней до принятия Закона об исполнении. Случай со студенткой Киево-Могилянки. Общество настолько наэлектризовано. Власти срочно необходимо уволить Могилева и Табачника - их поведение, это не поведение Чиновников высокого ранга, такого отношения к Конституции не должно быть. Министр, который говорит о сокращении и оптимизации школ - заслуживает увольнения. Среди таких же непопулярных министров - Тигипко. Как к Министру я отношусь негативно - он не прочитал Налоговый Кодекс, сокращение всех льгот, которые он инициирует, под видом судебных решений абсурдно. При этих обстоятельствах второй Майдан возможен.

 

Как вы относитесь к ситуации с Тигипко и Партией Регионов? О чем говорит его такое поведение?

 

Это право господина Тигипко - решать, что будет с его надутой через медиа-ресурс, через деньги, партией. На самом деле "Сильная Украина" - большой надутый детский змей. С воссоединением ПР этот шарик здуется еще больше. ПР этим хочет показать консолидацию сил, вокруг нее, что случилось в ответ на воссоединение оппозиционных сил Опору диктатуре.

 

Скажите, кто вас финансирует?

 

Да, если бы нас финансировали, то с 1997 года (создание партии) мы бы имели рейтинги намного выше, чем "некоторые сильные украины". Сейчас это крохи пожертвования, с них мы финансируем газету "Правозахисник України", веб-cайты поддерживаются за счет участников партии. Финансово мы живем, как и весь украинский народ

 

Наші реквізити: АКБ»Правекс Банк»Р\р2600100001909

МФО-321983,Клд за ЄДРПОУ 20073283

 

01010, м Київ, вул.. Московська, 7.

 

 

 

Пане Юрію, як Ви ставитесь до нового закону, який скасовує пільги для окремих категорій населення? Чи бачите хоч якісь плюси?

 

 

Так называемый Закон 91.27 от 8 сентября, принятый уже 9 сентября в первом чтении - я в него внес около полусотни предложений. Его я считаю антиконституционным и преступным. Людей, которые за него проголосовали - преступниками.

Плюсы вижу только в названии Закона и в нескольких первых статьях. Кстати, 21 сентября за заседании Комитета по вопросам правосудия было принято уникальное решение - уникальность его заключается в тому, что за 28 - 588 поправку Комитет высказался, «що це предмет відання інших комітетів, і він їх не розглядав».

 

 

 

Як вам Черновецький? Як ставитеся до його правління у київській галактиці?

 

 

Я давно знаю Леоніда Михайловича Черновецького. У 2006 році ми з ним балотувалися на посаду Міського голови, я набрав 4-й результат, після нього Кличко і Омельченко. Після чого Черновецький запропонував мені бути  заступником Міського голови, причому оголосив це по телебаченню (ТРК Київ) тощо. Будучи безробітним, від 5 таких пропозицій я відмовився. Саме через те, що бачив, що люди, які з ним прийшли абсолютно не професійні, апатріотичні, і зовсім не люблять Києва і киян. Їх перемога можлива була тільки завдяки бідності людей і масових підкупів через гречку, олію, консерви та інші "благодіяння" і при повній бездіяльності у владі. А також продажності судів, які відмовилися перераховувати голоси, більше того, навіть рішення Апеляційного суду про перерахунок голосів, яке було винесене після двотижневого невиконання, було скасоване нібито за нових відкритих обставин. А закон передбачає, що по цим підставам може бути скасоване тільки рішення суду 1-ї інстанції. Згідно з чутками, це рішення коштувало 3 мільйона американських доларів, доказів у мене, на жаль немає, але це ті цифри, які озвучувалися для того, щоб не працювало рішення суду. Правління Черновецького, як і правління Ющенка, який йому допомагав правити, було суцільним розтаскуванням майна Київської громади по кишенях. Але певній частині киян це подобалось. Це приклад для всієї країни, що закон про вибори Міського голови має передбачати перевагу у понад 50%, і очевидна двохтуровість виборів.

 

 

Розкажіть про Вашу партію, її ідеали, як до Вас можна вступити?

 

 

Пане, Геннадію, партія створена 19 квітня 1997 року, її девіз такий же як і абревіатура: порядок, законність і відповідальність, іншими словами - правда, закон і віра. Зміни до статуту вносилися 24 червня 2003 року, але ситуація у державі не змінилася, і зміни потрібні серйозні, крім косметичних. В партії понад 70 тисяч людей, вона є парламентською, на жаль тільки я в прохідній частині списку. Звернувшись на сайт karmazin.org.ua і у випадку необхідності зв'язавшись за телефоном 251 11 71 або -72, Ви можете отримати будь-які консультації і отримати анкету до вступу до лав партії, але це можна зробити у кожній області. Партія взяла на себе колосальну ношу і здійснює експертизу усіх законопроектів, які потрапляють у Парламент і робить це понад 10 років. Це - колосальна праця. І саме через те практично немає такого закону, до якого я б не вносив свої поправки.

 

 

Як готуєтесь до наступних виборів, чи братимете участь?

 

Вважаю абсолютно аморальною підготовку до виборів в чистому вигляді. Найкраща підготовка до виборів - це виконання своїх безпосередній обов'язків, коли можна показати, що ви зробили, а не хочете зробити. Звісно, партія буде брати участь у виборах, і я думаю, що друзів ми порадуємо присутністю у Парламенті, а ворогів - також порадуємо присутністю у Парламенті.

 

Пане Юрію, кого з політиків поважаєте  і чи маєте дружні відносини з ними?

 

Знаєте, я підтримую стосунки з політиками із споріднених партій і з тих, які мають діаметрально протилежну ідеологію. І кожного з них поважаю за їх переконання, але дружні відносини маю з більшою частиною депутатів своєї фракції та БЮТ. Багато друзів маю у Блоці Литвина. Не хотів би когось виділять.

 

Пане Юрію, що читаєте з літератури? Хто особливо захопив, кого порадите?

 

Я маю катастрофічно мало часу. Але зараз одночасно читаю Ю.Горбенко-Горського щодо наших холодноярських героїв. І абсолютно рідку книгу М.Ломоносова, присвячену історії до 1054 року, як він казав, "Держави російської", хоча з висоти 1700-х років йому було ближче до того періоду але заангажованіше в сторону Російської імперії, яка і назву у нас поцупила і все зробила для переписування історії. Жаль, що 4/5 українців з молоком матері всосали оту неправдиву історію. Також можу порадити О.Мартиненка "Зверь на престоле", російське видання - воно відкриє

дещо про самодержців російських. Тільки закінчив читати книжку про Н.К.Крупську.

Фантастики читати зараз ніколи, але щомісяця знаходжу час для читання казок про тварин, причому всіх народів, бо всі вони інші, вони всі мають особливості.

 

 

Скажіть, будь ласка, чи збираєтеся ви балотуватися до Верховної Ради і, якщо так, від якої партії/блоку? Чи, можливо, по мажоритарному округу? І чи вірите ви у свою перемогу?

 

 

Шановна, Ірино Володимирівно, я почну з кінця. Я приречений на перемогу. І це потрібно не мені. Це більше потрібно українському народу. Готовий і уже озвучив, що можу прийняти виклик і скласти конкуренцію будь-кому на будь-якому мажоритарному окрузі, я двічі обирався за мажоритарним округом і це мене не страшить, але в умовах сьогоднішньої "демократії" повертатися до мажоритарних виборів - повне безглуздя. Я сьогодні мав розмову з одним з народних депутатів, який має колосальні статки і весь час платить за фестивалі, пам'ятники, в своєму селі, районі, а далі його політична діяльність не цікавить. Я йому сказав, що йому варто бути максимум депутатом Обласної ради, або районної рад, бо вирішувати проблеми одного села, або одного району мають саме на такому рівні. Я дуже жалкую, що у 1996 році під час прийняття Конституції не була прийнята моя пропозиція про те, що народним депутатом України може бути тільки людина, яка пройшла послідовно рівень депутата районної чи міської ради, а також обласної ради. Так само не може призначений командир дивізії, який не командував ні взводом, ні ротою, ні батальйоном. Оця скудність послужного списку веде до скудності кругозору і відображається на тому, що Україна валиться у прірву. Що стосується масті партії, то я переконаний, що всі опозиційні сили мають знайти у собі сили, мужність і розум для об'єднання своїх зусиль. І для оцінки того, що в нинішній ситуації винні "гетьманчики - противсіхи", які і привели Януковича до посади Президента. На превеликий жаль, в складі опозиційних сил таких половина. Життя покаже, як буде йти Партія захисників Вітчизни на виборах. Я не бачу нормального розвитку і майбутнього у держави, якщо в парламент не буде балотуватися Ю.Тимошенко чи Ю.Луценко, тож давайте ще спочатку відвоюємо демократичні засади існування в Україні, а потім будемо говорити про вибори, бо бути депутатом в піночетівській Україні, очевидно, бути не по-чесному.

 

 

Если не ошибаюсь, Вы руководите партией Защитников Отечества, какие реальные достижения есть на счету у Партии?

 

 

Не ошибаетесь. Сохранение даже видемости демократии в стране - это уже главное достижение партии. У каждого критерии свои. Я горжусь тем, что задержал антинародную пенсионную реформу, внес 10 тысяч поправок, написал сотни законов, воспитал порядочных учеников, "а дальше думайте сами, решайте сами".

 

 

Чи не здається Вам, що сьогодні невеликі партії фактично позбавлені можливості пробитися до влади? А залишаючись поза нею, позбавлені можливості хоч якось впливати на ситуацію? Якщо так, то чи варто взагалі залишатися членами таких партій? І чи залишились хоч якісь можливості якось впливати на ситуацію і покращувати життя у своїй країні?

 

 

Ні, не здається. Спробуйте зібрати навколо себе хоча би 10 чоловік і Ви дасте оцінку - 70 тисяч - це мало чи багато. А ще спробуйте думати однаково. Виходячи з вашої логіки, можливо з усієї Європи треба було зробити одну Індію. І як виживає бідний Ліхтенштейн, чи Кіпр, чи Монако? Точно так живуть і партії. Так, я вірю, що ще не наступив крайній термін, коли з цієї країни треба іммігрувати, давайте спробуємо зміни її на краще. А коли в залі залишається півсотні депутатів, які приймають 250-ма голосами рішення, я раджу замислитись: а де ті потужні партії і великі? І де різниця між партією і кланом? Так от цю різницю мають бачити і відчувати виборці. До речі, я переконаний, що в Парламенті не буде ладу, поки його склад не буде відображати національний склад України. Умовно кажучи, в Парламенті України найбільше має бути українців, потім росіян, білорусів, пропорційно до їх числа в Україні. Вважаю, що нам треба запозичити досвід Ізраїлю.

 

Юрий, какая страна мира, на Ваш взгляд, имеет самые действенные законы? Как перенять их опыт для Украины?

 

У нас очень неплохие законы. У нас отсутствует их выполнение. Наша Конституция детальнее и содержательнее, чем Конституции и США, и Франции с Германии вместе взятых. Пусть на меня не обижаются представители этих государств. Но у них есть выполнение, нести ответственность за невыполнение, есть политическая воля, и есть независимые СМИ. У нас же отсутствует не только политическая воля, не только независимые журналисты, но и политическая культура, которая формируется не за один день. Мы находимся в постоянной войне. Мы все время не можем оценить опасности внешних и внутренних угроз. При такой ситуации самые лучшие стерильные законы не сработают.

 

А чим ви взагалі займаєтесь по життю, окрім політики? Наприклад, як заробляєте на життя?

 

Я непогано заробляю. Сам вирощую і маю величезний садок, де вирощую і яблука, і груші і персики, і виноград. Підробляти в якійсь фірмі мені не має потреби. Декларація про мої доходи розміщена на сайті ВР, я завжди добивався оприлюднення відомостей не тільки про доходи, а і про витрати політиків. У мене залишилось майно ще від покійних батьків, яке я не продаю, щоб не зраджувати пам'яті, хоча розумію, що для дітей, то вже не буде такою цінністю, якою є для мене двокімнатна квартира та будиночок на Черкащині, дача під Одесою. А крім всього я не боюсь ніякої роботи, з другого курсу університету я викладав у профтехучилищі, працював санітаром, двірником, вантажником, сторожем, будівельником, лаборантом, і це все за час студентства. Крім навчання я ще був весь час на двох-трьох оплачуваних роботах, які в трудовій книжці не пишуться, але які сформували мене, так, що я вмію заробляти кошти за рік безробіття я вивчив кілька економічно заплутаних ситуації і зміг придбати автомобіль. Тобто, мозок у житті ціниться набагато більше, ніж у Верховній Раді.

 

Вы где-то преподаете? Были ли предложения от институтов?

 

Да, были. Мне предлагали уехать работать в Австралию, в Канаду, в Америку, были предложения от европейских учебных заведений. Но я не вижу себе будущего без Украины. Я являюсь почетным доктором Университета права Академии наук, профессором Университета экономики и управления, президентом всеукраинской ассоциации "За чистое земледелие и экологическую безопасность". Почетным доктором Одесского государственного института измерительной техники, и всегда с удовольствием читаю лекции в этих и других учебных заведениях люблю общаться со студентами, будь то аграрный университет, или Юридическая Академия Харьковская или Одесская или вузы Львова, Донецка или Харькова.

 

 

Вельмишановний Юрію Анатолійовичу! Що на Вашу думку нагадувало сам процес (нічний)прийняття пенсійної реформи?Чи все в цьому процесі було законно. І як Ви відноситеся до нахабності в роботі Адама Мартинюка?

 

 

Шановний пане Олексо! Цей процес нагадував звичайнісіньке карнокаране шахрайство. В цьому процесі все було незаконно. Не давалося право виступити Голові Комітету Сушкевичу по поправкам, замість депутатів були тільки їх карточки. Із 248 проголосувавших "за", 61 загалі не був зареєстрований, а це вимога не Кармазіна, а Закону про регламент у ВР України. Сам Мартинюк не є поганим чи злим чоловіком, він вимушений своєю партією виконувати дуже брудні завдання.

 

 

Юрий Анатолиевич. Это правда, что Вас прозвали политической Вангой?

 

 

Такі назви давали, наскільки вони відповідають дійсності, не мені судити. Справа в тому, що мені вдалося передбачити багато поворотів в сучасній історії України, починаючи з того моменту, коли приймалось так звана конституційна угода, а насправді - зміна суспільного ладу у спосіб, непередбачений Конституцією України, тобто державний переворот. Конституцію України 1975 року з доповненнями 1991, 1992, 1993 років передбачала можливість її зміни тільки 300-ми голосами. ЇЇ змінили 240-ма голосами. + голос Президента. Я попередив Кучму, що це є державний злочин, передбачений чинним КК, попередив про це Мороза, але поки що всі ці політики на плаву, як і ті які проголосували у такий спосіб за ті, чи інші преференції у влади. Термін давності, притягнення їх до кримінальної відповідальності ще не вийшов, тоді, у 1995 році в ефірі нібито захопленого телебачення групою з 11 чоловік в програмі "Час" за 1,5 відведених мені хвилини я довів від імені 11 нескорившихся депутатів, що в Україні стався державний переворот, і що демократія відсунена, як мінімум, на 10 років. Додайте 10 років і ви отримаєте 2005. Мабуть, за це таке прізвисько і дали.

 

 

Ваша оцінка бюджету 2012. Як здійснюється контроль за дотриманням законодавства в земельній сфері з боку правоохоронних фіскальних органів, податкової.

 

 

Дибільний через букву "и". Достатньо сказати, що Янукович обіцяв з 1 січня 2011 року мінімальну пенсію - 1200 гривень, а у бюджеті на 1 січня 2011 року мінімальна пенсія - 822 гривні. У українців це називається - БРЕХНЯ. В півтора рази. А якщо взяти на 2011 рік, то майже у два. Цей бюджет фінансує міліцію і армію однаково, хоча на озброєння міліції немає літаків, ракет, танків, і іншої важкої техніки, яку треба обслуговувати, крім всього іншого. Цей бюджет і програма, яка затверджена вчора, грубо порушують Конституцію України. Його можна коротко назвати "Друзям - все, а всім іншим 47 мільйонам - 1/10 від того, що друзям". Цей бюджет продовжує кітаїзацію, ізраілізацію, кіпрізацію, офшоризацію економіки.

 

Ваша оцінка святкуванню 20 - ї річниці незалежності України

 

20 річниця була, а святкування не було. Мені довелося три з половиною роки здійснювати нагляд за дотриманням законності у місцях позбавлення волі. Так от мені здалось, що порядки для тих установ, де тут же працювали, і тут же давали команду розслабитись і святкувати був запроваджений на всю країну, і саме цікаве, що на Хрещатик і на Володимирівську. Біля Київської мерії стояли автобуси з ВВ, Хрещатик був перекритий, а на ньому зробили штучні майданчики, де молодь, якій заплатили по 150 гривень кидала м'ячики свідчило про те, що свята немає. та і проведення замість урочистого заходу в Палаці Україні, партійно-господарського активу ПР з перекритими входами, підходами мало нагадувало святкову установку. По всій Україні: і в Одесі, і в Харкові, в Дніпропетровську, і в інших містах влада забороняла людям проходити урочистою ходою, навіть збиратися біля пам'ятнику Т.Шевченку. Всіх українців вирішили рішенням суддів відправити в резервації. Дай Боже щоб таке святкування було останній раз, а я чітко знаю, що це буде останнє таке святкування. Бажання відчувати себе українцями влада підтримала своїми непродуманими, антидержавними і антиконституційними діями. Самодержець український не вважав за потрібне з кимось радитись, як святкувати, смішно було дивитися на "святкування" Дня українського Прапору біля порога Адміністрації Президента, де наш гарант "прийняв" парад 200 солдат та ліцеїстів, і при ньому прийняли Державний Прапор. А ми всі - масовка біля телевізорів, і що хтось давав цьому оцінку? Ніколи не буде незалежної держави без незалежних ЗМІ, без журналістів.

 

Ваша оцінка тим подіям, що відбулися біля парламенту 20 вересня. Чи не початок це великого кінця володарювання Партії Регіонів, адже афганці, чорнобильці, це ті люди, яким ми вдячні сьогодні спокоєм та чистим повітрям, а одже життям.

 

 

Ви праві. Це - початок їх кінця. Забираючи у найбільш вразливих, вони не розуміють, що буде відповідь не тільки людей, а і Божа. Священики, які агітували за цю політичну силу вибачаються сьогодні за те, що вони наробили і каються, що зробили не Божу справу. Без діалогу в суспільстві у будь-яку секунду може відбутися кровопролиття. 24 червня Партія захисників Вітчизни звернулася до Президента Януковича з пропозицією про початок такого діалогу з опозиційними партіями, які представлені в Парламенті і вимогою негайного звільнення політичних в'язнів. У відповідь - тільки зжимання соціальної пружини. Передбачаю, що вона розправиться. Краще відпускати її поволі, але це для тих, хто знає не таку далеку історію. Ми все зробимо для захисту інтересів найбідніших верств населення, честі і гідності всіх українців.

 

 

 

Слідкуючи за діями роботи КОДу(комітету опору диктатурі), виникає думка, що деякі лідери партій вже себе бачать президентами, а не борцями за права народу.

 

 

На превеликий жаль, Ви праві. Ті, хто ще недавно були "противсіхи", хто привів банду до влади, думають про те як роз'єднувати, а не з'єднувати. Думаю, що з часом ми прийдемо до скасування посади Президента як такої, що себе в українських умовах н виправдала і не є притаманною древньому українському народові. Гетьмана обирали, але точно так же швидко знімали. у нас склалася парадоксальна ситуація, коли Президент прийшов до влади по одній Конституції, за якої він мав бути англійською Королевою (прошу вибачення у англійської Королеви), і внаслідок невеликих маніпуляцій по стимулюванню Конституційного суду отримав владу абсолютного монарха. зменшивши повноваження Парламенту, перебравши на себе права призначати вся і всіх, карати вся і всіх, таких повноважень немає в жодній європейській країні у жодного лідера, обраного демократичним шляхом. Тільки у Каддафі були подібні повноваження. Ось чому сьогодні дуже важливо пояснювати, що життя з перевиборами до Парламенту в Україні не зрушиться на краще. Треба міняти всю обойму і одночасно - і Президента, і Парламент, і Уряд. і Конституційний суд, і розформовувати МВС, СБУ та Прокуратуру.

 

Уважаемый Юрий Анатольевич, высоко ценим Вашу защиту прав граждан. Скажите, как Вы относитесь к принятой пенсионной реформе и что Вы делали для того чтобы она не была принята в том виде, в котором она есть сейчас?

 

 

Уважаемый Николай Федорович, из-за нее я потратил большую половину своего отпуска, потом что просидел на работе. добиваясь не подписания этого документа Литвином, не допуская его фальсификации, я в ту же ночь отправил депутатское обращение Литвину, вместе с Ольгой Боднар зарегистрировал постановление об отмене, и все делал для разъяснения этого страшного документа. Жаль, что люди были заняты отпусками и меня не услышали и не поняли, а власть подумала, что имеет carte blanshe на полную безнаказанность.

 

 

Провладна Партія Регіонів обіцяла на виборах у місцеві ради і Президента України поліпшити соціальне становище ветеранів, чорнобильців, інвалідів та інших пільгових категорій громадян. На ділі, ми бачимо, що права цих соціальних категорій грубо порушуються та події біля Верховної Ради показали ставлення народу. Що Ви, як народний депутат, будете робити для того щоб захистити наші права?

 

 

По-перше, я обнародував правду про таємне засідання Комітету з питань правосуддя під керівництвом Ківалова і не дав прийняти цей закон в цілому вже 9 числа. По-друге, я вніс поправки до кожної із статей, яка порушувала конституційні права громадян, внаслідок чого поправки з 28 по 588 не були прийняті Комітетом, і цей закон завис. Що дає право сього дні людям добиватися в судах захисту своїх прав. Сьогодні я зробив офіційну заяву з трибуни Парламенту щодо порушення кримінальної справи відносно Прем'єр-міністра М.Азарова, який 5 вересня на засіданні Кабміну дав розпорядження Пенсійному фонду України, ке оформлене і зафіксоване в протоколі під номером 63 про зупинення виконання рішення судів та нарахування пенсії учасникам ліквідації на ЧАЕС, згідно постанови №745 Кабміну України від 6 липня 2011 року. конституція передбачає обов'язковість виконання рішення судів. За невиконання рішення суду, навіть одного, встановлена кримінальна відповідальність. Даючи таку вказівку, Азаров протирічить Конституції України, твердженню Президента про те, що нікому не дано право втручатися в роботу суддів, та вчиняє кримінальний злочин. Коли заарештували Тимошенко, я спрогнозував, що наступним заарештованим Прем'єром буде Азаров. Якщо це не зробить Прокуратура з судом, то це зробить організований Український Народ.

 

Юрий Анатольевич, Вы были активным участником празднования Дня Независимости в Киеве. Мы, как студенты, возмущены политикой министра Табачника, который изменяет народное образование Украины, пытается повлиять на ВУЗы, путем недофинансирования, давления на ректоров, для того чтобы бороться с неугодными и несогласными. Вчерашний поступок одной из студенток показал отношение молодежи к Табачнику. Вопрос: неужели Вы не можете добиться отставки этого министра? Благодарим Вас за то, что Вы делаете, защищая нас. Желаем Вам добра.

 

 

Дякую за добрі побажання! В Парламенті немає 226 голосів за відставку Табачника. Підкажіть мені, як я ще добиватися можу. Очевидно, що та реакція молоді, яка сьогодні відбувається, навіть далека від політики моя 13-річна донька вважає, що Міністра треба відправити у відставку, вимусять Президента увільнити його від займаної посади, і цим самим, заспокоїть молодь і припине антиукраїнську направленість у діях освітян.

 

 

Уважаемый Юрий Анатольевич!

Планируется ли в ближайшее время пересчет пенсии военнослужащим, как это было сделано в свое время правительством Тимошенко?

 

 

Чинний бюджет нічого хорошого не планує.

 

 

Доброго дня, Юрію Анатолійовичу! Як Ви можете прокоментувати арешт віце-мера Одеси Миколи Ільченка?

 

 

В Одесі робиться велика несправедливість, навіть в ПР дозріла думка, що закон має бути один для всіх це сигнал для "місцевих еліт".

 

 

Події, які відбувалися біля Верховної Ради 20 вересня, - це більше сигнал для влади чи опозиції?

 

 

І для влади, і для опозиції, і для суспільства, і для світу. Дякую!

 

 

Добрый день! Будут ли скоординированы действия оппозиции при выдвижении мажоритарщиков на выборах?

 

 

Я неуверен, что выборы буду проходить с мажоритарной составляющей, по крайней мере для нынешнего состояния Украины - это шаг назад, хотя в этом заинтересованы некоторые силы Украины. Это все делается за наши с вами народные деньги. В случае существования мажоритарщики, безусловно, действия будут скоординированы.

 

 

На Вашу думку, чого вартий Попов (голова КМДА) як господарник, якщо відкинути "дах" Партії регіонів. Наскільки доцільно розділення посад голови КМДА і голови ради (мера) взагалі, поза випадком із "дивним" Черновецьким? Чи зможе хтось реально втрутитися в "вибори Попова мером Києва"? Наперед вдячний за відповіді :)

 

 

Як людина, Попов - непоганий чоловік, я звернувся до нього 24 серпня з приводу прибирання автозаків з території, прилеглої Міської ради. Бачу, що він суттєво зпрогресував за час керівництва Києвом, але, очевидно, цього мало. До того, як каміння на ногах у нього буде висіти груз і тавро ПР. Київ ніколи не обере мера-регіонала. І чим більше влада буде тиснути на людей, в тому числі тих, хто одягає футболку "Спасибо жителям Донбасса", тим більше люди будуть ненавидіти цю владу. Посади Міського голови і Керівника адміністрації розділені анти конституційно. От довести це важко, але я вірю в європейське майбутнє міста, в якому стоїть пам'ятник Магдебурзькому праву, на жаль, це єдине, що нагадує про народну сутність місцевого самоврядування. Запрошення на ключову посаду в передвиборчому штабі колишнього заступника мера Борисова, народного депутата від НУНС, свідчить про пошуки влади, варіанта обрання мера способом а-ля Черновецький. Сподіваюсь, ми з Вами не дамо цього зробити.

 

Юрий Анатольевич, в следующем году будут выборы в Верховную Раду Украины. Я думаю, что Вам лучше объединиться с Гриценком, Яценюком, Катеринчуком и Королевской. Создать новую силу, которая победит на выборах, ведь те, кто голосовал за Партию Регионов, Сильную Украину и др. не будут голосовать за Тимошенко. Общество ждет перспективной третьей силы, которая сможет навести порядок в стране. Что Вы думаете по этому поводу? Спасибо.

 

 

Уважаемая Катерина, я не могу сам решать, с кем я буду объединяться, это будет решаться коллективным органом. В любом случае, я вижу будущее в очень широком объединении, в начале истории взаимной поддержки с чистого листа, но выводы из позиции политиков на выборах, конечно же будут в основе такого объединения.

 

 

Як Ви відноситесь до того, що мер міста Слов'янська (Донецька обл) Неля Штепа привселюдно обізвала журналістку місцевої газети "СУК..Ю"? Чи має моральне право така людина обіймати посаду мера міста та чому партія влади (до якої вона належить) ніяк не реагує на таке?

 

 

Мені соромно за цю жінку і переконаний, що ЗМІ не використали ще всіх важелів, які можна використати, в тому числі, у до веденні цієї інформації до відома Президента, його оточення, взагалі, якщо ПР - це не бізнес-структура, то там, очевидно, мають бути якісь моральні критерії. Хоча після Калашникова в це віриться надзвичайно тяжко. Я також допоможу пані Штепі перестати бути мером своїми методами - виключно конституційними.

 

Пане Юрію, якою Ви бачите Україну після виборів 2012..Тенденції, імена, події?

 

 

В 2012 році в Україні має бути новий Президент і нових Парламент, бо старий Президент не мав мандата на ті повноваження, які йому подарував Конституційний суд. Стаття 5 Конституції передбачає, що носієм суверенітету є народ. і не написано. що цей лад може міняти Конституційний суд, тому масові протести по всій Україні приведуть до відставки і Президента і. можливо, дострокових виборів у ВР України. На жаль. вони можуть зірвати і Євро-2012.

 

 

Пане Юрію, як вийти з цього політичного колапсу і цього "безпридела Донецких" який є сьогодні? Чи може пасивна поведінка кожного громадянина утримувати цю "псевдо владу" при владі? Як Ви відноситесь до всім на сьогоднішній день відомої фрази " Спасибо жителям Донбаса".......:)

 

 

Я думаю, що фаза осмислення того, що накоїли виборами і приведення до влади кланів уже завершується. Після фази осмислення результатів руйнування економіки, моралі, розгулу злочинності на фоні скорочення органів, які мають з цим боротися, зовнішньополітичних небезпек на фоні скорочення армії ще на 8 тисяч, фактично, стимулювання еміграції з України найбільш працездатної частини населення, а пенсійна "реформа" саме до цього веде, бо безробіття збільшиться за рахунок молоді, яка не зможе зайняти посади чиновників, яким збільшено робочий вік, яка не зможе зайняти робочі місця жінок, яким продовжено робочий вік, і змушена буде емігрувати. На цьому фоні постає питання про відповідальність кожного за свої дії, в тому числі, і того, хто обирав за принципом "хоч за поганого, та за свого" я також "дякую" жителям Донбасу, і коли діточок з Артемівського будинку дитини. сиріт хочуть вигнати з історичного будинку тільки для того, що воно підходить одному з олігархів під готель, на питання працівників дитячого будинку, чи приймає Президент, я відповів сміхом. Сміхом, бо ще не бачив жодного Президента і жодного Прем'єр-міністра, який би був тільки для своїх, для свого клану. А ні Прем'єр-міністр, ні Президент жодного опозиціонера не приймають і не спілкуються з ним. Ви запитаєте: "А Конституція, а Закон про статус народного депутата, а Закон про звернення громадян?" я теж питав, в тому числі і з трибуни. А тепер кажу: "спасибо жителям Донбасу!" а на День народження позавчора мені подарували футболку з історичним написом "Не переслідувати треба тих людей, хто так думає, а зробити висновок, поки не пізно для цієї влади, для цього Президента". Показово, що сьогодні в ВР України замість Дня уряду в ложі Уряду ми побачили тільки трьох міністрів із двох десятків. всі інші були замінені замами, помами, керівниками департаментів. На що вже терпеливий Литвин, який сьогодні проявив чоловічий характер і теж сказав "спасибі уряду за таке виконання закону", виставивши всіх за двері ВР, і пообіцявши, що наступний пленарний тиждень ВР не розгляне жодного законопроекту, поки уряд не буде дотримуватись вимог закону і не навчиться поважати ВР і в її особі весь український народ. Мені дуже сумно, говорячи про жителів Донбасу зайвий раз їм нагадувати про помилку, адже мій дід також похований у донецькій землі і для того, щоб підтвердити єдність українській землі на передачу на телеканал "Україна" з приводу податкового кодексу за участі найбільших світил ПР Чєчєтова і Богословської, я приїхав у вишиванці. Приїхав до себе додому. І кругом в Україні почуваюсь у себе вдома, так же мають почувати себе і люди, які проживають у Донецьку. у будь-якій частинці України. Погодьтесь, що це нічого спільного немає з кумовством, сватовством, які запроваджуються, приводячи всіх мешканців Єнакієва чи Донецька до Києва, Одеси, Чернівців, Луцька, Ужгорода, Черкас, Вінниці, Сімферополя, Севастополя, Луганська, Харкова, Сум, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Кіровограда, Херсона, Миколаєва, Хмельницького, Житомира, включно з переводом їх водіїв, секретарш, перукарів. Це вже називається по-іншому. Це називається - захоплення влади. І на це є відповідь в Конституції і в Карному Кодексі, а поки будемо дякувати жителям Донбасу і сподіватись на об'єднання України, на мирний розвиток подій, на перемогу добра над баблом. Вибачайте, в країні, де введено термін "смотрящий" в ранг реалій життя, де це є основа просування по кар'єрним сходам, про порушення Закону по державну службу. про міліцію. про Прокуратуру, про статус суддів, очевидно, іноді мова збіднюється тим, що збагачує нас в місцях позбавлення волі. Сподіваємось, що диктатура наступить, але виключно Конституції і Закону. Всім добра і процвітання, дякую за увагу і за час, який ми були разом. Слава Україні! Слава кожному із вас! Ваш Юрій Кармазін.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.