"чорний" або "світлий" вівторок? Чи буде 18 жовтня для України початком розуміння своєї ролі та місця на міжнародній арені?

17 жовтня 2011, 10:16
Власник сторінки
Директор Агентства моделирования ситуаций
0
2838

Завтра може вирішитись доля країни на десятиріччя вперед.

Зустріч Президентів України та Росії в Донецьку на другому міжрегіональному економічному форумі буде відбуватись на фоні зустрічі прем"єр-міністрів країн, що входять до СНГ у Санкт-Перербурзі та вірогідного підписання угоди про Зону вільної торгівлі. Саме там у Санкт-Петербурзі і буде основний імпульс майбутної співпраці України, як в рамках СНД, так і з РФ. Але не слід забувати, що теоритично саме в цей день Верховна Рада України може почати розгляд  декриміналізації статті по якій засуджено Юлію Тимошенко. Таким чином, в Києві буде імпульс, а можливо і ні, для Європейського Союзу напередодні зустрічі в Брюселі 20 жовтня Президента України Віктора Януковича щодо майбутніх перспектив України в Европі. Всі ці три події у вівторок 18 жовтня , на мою думку, можуть дати відповідь на питання нашого майбутнього на десятиріччя.

Сценарії можливі такі:

1.Верховна Рада не розглядає декриміналізацію статті 365. У Санкт-Петербурзі  Прем"єр-міністр України підписує Угоду про Зону вільної торгівлі, а в що буде в Донецьку неважко зрозуміти в цьому контесті подій, хоча першочерговіть цих подій може бути іншою.

завдання: спробуйте відгадайте, де буде Укаїна, в якому напрямку можна передбачити розвиток внутрішньополітичної ситуації в країні?

2.Верховна Рада розглядає статтю 365. У Донецьку Президент України говорить про євроінтеграцію  країни, як основний вектор у зовнішній політиці, а що тоді буде в Санкт- Петербурзі?

завдання: те ж саме.

3.Спроба затягнути прийняття конкретного рішення. Чи дасть цей варіант можливість потім визначитсь без втрат, як в середині країни, так і на міжнародній арені? Не факт..

Цей місяць жовтень може стати для нас громадян України знаковим, але при умові коли політики стануть державниками, а не залишаться "політичними діячами".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.