Українці… разом

10 листопада 2011, 13:16
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1483
Українці… разом

Метал фабрики відблискує на сонці. На стежках навколо трьох величезних металевих конструкцій зібралися сотні працівників – хто в касках, хто в робочому спецодязі, а хто в сорочках і краватках.

Ласкаво прошу до світу Ігоря Гайдая, одного з найкращих українських фотографів, який нещодавно провів чудову виставку в «Мистецькому Арсеналі» в Києві.

Уперше я почув про Ігоря Гайдая, коли одна хороша людина дала мені його книжку «Українці на початку третього тисячоліття».  Це цікаві та яскраво ілюстровані зображення більше як сотні українців, відомих і не дуже.  Дехто з відомих особистостей дуже змінився з того моменту, коли були зроблені ці світлини, інші ж – ні.  Виставка у «Мистецькому Арсеналі», яка, на жаль, уже завершилася, була присвячена іншому проекту Гайдая – «Разом», серії великоформатних світлин, на яких зображено групи українців, зокрема, працівники фабрик, селяни, релігійні громади.  На виставці я мав честь поспілкуватися з Ігорем Гайдаєм та його дружиною Ніною, яка як видно з відео, відіграє важливу роль в організації зйомок для виставки «Разом» -  захоплюючого і подекуди зворушливого шоу світлин.  Я бажаю цьому подружжю успіхів і з нетерпінням чекаю їхніх майбутніх виставок.

До речі, та світлина з працівниками була зроблена на фабриці «Титан» у Криму.  Ви може переглянути повну фотогалерею, включно із світлинами про те, як знімалась головна фотографія, тут.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.