Українці отримують світову освіту, №2

17 листопада 2011, 12:39
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
934
Українці отримують світову освіту, №2

Троє молодих українок підходять до мене під час одної з конференцій.

Пересвідчившись у тому, хто я такий, вони відводять мене у сторону, щоб розповісти про те, як їм сподобалось навчання на магістратурі у Великій Британії, та наскільки цей навчальний досвід відрізнявся від попереднього.

Нещодавно у своєму блозі я писав про програму "Всесвітні студії" Фонду Віктора Пінчука, яка надає талановитим молодим українським студентам можливість навчатися за кордоном. Я зазначив, що велика кількість студентів вирушали для отримання магістерського ступеню до Великої Британії, побажав їм усього найкращого та сказав, що сподіваюсь побачити їх знову після того, як вони повернуться до України.

Троє молодих студенток, які підійшли до мене на конференції, щойно повернулися з Великої Британії після року навчання за програмою "Всесвітні студії". Це Наталія Кацер-Бучковська, яка повернулася після отримання магістерського ступеня з права та економіки в Університетському коледжі Лондону (University College London); Наталія Странадко, що навчалась на магістра з глобальних змін клімату в Університеті Лестера (University of Leicester); та Ольга Долініна, яка отримала магістерський ступінь з управління в галузі спорту в Лондонському університеті Метрополітен (London Metropolitan University). Вони відзначили високу якість отриманої освіти, де особлива увага приділялась незалежності ("потрібно контролювати свою власну програму навчання"), наголос на командній роботі, високу якість виступів запрошених доповідачів, а також багатонаціональний склад студентів. Вони сказали, що порівняно з попереднім навчанням, менший наголос робився на лекціях та семінарах, натомість більше уваги приділялось груповим дискусіям, інтерв'ю та презентаціям у режимі он-лайн. Цікавим досвідом була навчальна подорож до Кенії та проходження інтернатури в Організаційному комітеті з підготовки до Олімпійських ігор у Лондоні 2012 року. Вони сказали, що отримали неперевершений освітній та життєвий досвід.

Мені приємно чути, що для цих трьох студенток навчання у Великій Британії виявилось настільки корисним. Бажаю їм усього найкращого в реалізації майбутньої кар'єри в Україні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.