Нинішня влада своїми діями ставить під питання проведення Саміту

24 листопада 2011, 11:09
Власник сторінки
0
3655

Нещодавня заява Президента України про «паузу» в процесі євроінтеграції є свідченням того, що нинішня влада усвідомлює власну поразку у грі, котру вона намагалась нав’язати Європейському Союзу.

Нещодавня заява Президента України про «паузу» в процесі євроінтеграції є свідченням того, що нинішня влада усвідомлює власну поразку у грі, котру вона намагалась нав’язати Європейському Союзу. 

Для Європейського Союзу важливі цінності і стандарти, на яких він базує свою діяльність і тут «гра в карти» або в «піддавки» не підходить. Якщо у відповідь на меседжі Європейського Союзу, озвучені, зокрема, Президентом Литовської Республіки, з боку українського Президента лунає фраза про "паузу", це свідчить лише про те, що грудневого саміту не буде, не буде парафування Угоди про асоціацію. Влада в авральному режимі шукає привід, для того, щоб «вийти сухими з води».

Таким рятівним приводом видається заява про "паузу", а також повідомлення про можливе рішення Президента щодо участі у засіданні Ради ЄврАзЕС, до якої Україна не належить. У такій ситуації, існують великі сумніви взагалі щодо проведення саміту «Україна – Європейський Союз» 19 грудня цього року у Києві. 

Я думаю, що імпульсивна заява Януковича свідчить про те, що влада нарешті зрозуміла - її «гра» не спрацьовує у взаєминах з Європейським Союзом. Тобто, вже зараз Президент і його оточення шукають приводів, щоб якнайретельніше приховати свою поразку. Але ці спроби, як кажуть, «шиті білими нитками».

Цілком зрозуміло, що Європейський Союз діятиме адекватно, якщо українська влада не зробить висновків з сигналів, які лунають з його боку. Навіть в цій, складній ситуації, Президент і його оточення продовжують гратися з Європейським Союзом, демонструючи можливість інтеграції за російським сценарієм на противагу європейському напрямку.

Але варто нагадати владним «стратегам і тактикам», що взаємини з ЄС це не гра в карти. Вона базується на зрозумілих цінностях і стандартах. Поки українська влада не зрозуміє, що є правила гри, поки вона буде шантажувати Європейський Союз своїми заграваннями з Росією, Митним союзом – нічого не буде, оскільки Європейський Союз не та структура, яка буде підлаштовувати свої правила під забаганки української влади».

Зрозуміло, що ЄврАзЕС і все, що пов’язане з підпорядкуванням інтересам Росії закінчиться тим, що програє українська влада, яка буде маріонетковою і український бізнес, котрий не зможе конкурувати з потужнішим і агресивнішим російським бізнесом. Так, інтереси українського бізнесу будуть поставлені на догоду недолугим іграм влади.

Те, що Янукович відійшов від демократичних принципів, вже давно є зрозумілою для Європейського Союзу і Парламентської Асамблеї Ради Європи. Варто лише згадати резолюції щодо ситуації в Україні з правами людини і демократією, що прийняли в жовтні минулого року Парламентська Асамблея Ради Європи, а в листопаді минулого року Європарламент.

Справа Юлії Тимошенко і Юрія Луценка є лише персоніфікацією, які Європейський Союз відзначає щодо подій, які відбуваються в Україні. Насправді, в Україні відбувається масований наступ на основні демократичні цінності і в такій ситуації владі у жодному випадку не вдасться видати бажане за дійсне.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.