Британський досвід управління міграцією: превентивний підхід

24 листопада 2011, 12:07
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
4297
Британський досвід управління міграцією: превентивний підхід

Британські експерти поділились з українськими колегами досвідом вирішення міграційних проблем

Гостьовий блог Світлани Яворської, координатора з питань європейської інтеграції, Посольство Великої Британії в Україні

Минулого тижня я відвідала семінар, що проводився експертами Служби кордонів та імміграції Великої Британії (UKBA) в Державній міграційній службі України.

Після нещодавнього візиту делегації Державної прикордонної служби України до Лондона цей семінар став продовженням консультаційної підтримки, яку Велика Британія надає України в її зусиллях досягти безвізового режиму з ЄС та підготуватись до ефективного управління кордонами під час проведення чемпіонату «Євро-2012» в Україні наступного року.

За дві дні семінару експерти міжнародного відділу UKBA Лорна Кеннінг, Наталі Мосс, їхня колега в Києві Шан Едмундз та українські партнери обговорили низку загальних питань щодо управління міграцією, а також обмінялися досвідом у більш вузьких темах, напр., шляхи оперативного обміну інформацією, загрози та ризики, технічні системи та інструменти для управління міграційними потоками, боротьба з нелегальною міграцією та з правопорушниками в цій сфері.

Під час семінару британські експерти розказали про те, що минулого літа Британія прийняла нову стратегію боротьби з організованою злочинністю, головним принципом якої є превентивність.  Тобто фокус стратегії полягає в запобіганні нелегальній міграції.   Це включає  в себе боротьбу з нелегальною міграцією та організованою злочинністю в цій області, а також роботу UKBA з профілактики порушень міграційного й прикордонного законодавства як у Великій Британії, так і поза її межами, зокрема, через обмін інформацією на всіх рівнях.

Британські експерти також поділились з українськими колегами конкретним досвідом вирішення міграційних проблем UKBA.  Одним з яскравих прикладів є успішна операція в Бангладеш, яка мала світове значення, тому що в ході неї було викрито та припинено діяльність виробника фальшивих документів, який реалізовував свою продукцію в багатьох країнах світу.

Українські фахівці позитивно відгукнулись на цей семінар, зазначивши, що він був вчасний та зміг охопити досягнення більш як сорока років роботи британського Служби кордонів та імміграції.  Сподіваюсь, цей семінар допоможе Україні у виконанні другого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, який передбачає створення інфраструктури та прозорої системи для безпечної подорожі в Україну чи подорожі транзитом без ризиків чи порушень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.