До мене звернувся колектив Харківської Телекомпанії АТН

30 листопада 2011, 13:28
Власник сторінки
Журналист
0
24
До мене звернувся колектив Харківської Телекомпанії АТН

Останнім часом велике обурення громадськості міста Харкова, України та міжнародної спільноти викликають факти знищення гарантованої Конституцією свободи слова в Україні.

Зокрема широкий резонанс викликали повідомлення колективу телекомпаній ТОВ Телекомпанія АТН про неможливість мовлення каналу.

Так, із засобів масової інформації та звернення директора ТОВ «Телекомпанія АТН Юхти О.І. до мене, як до народного депутата України, Голови Партії захисників Вітчизни Ю.Кармазіна, стали відомі факти про вжиття різних адміністративних заходів, щодо припинення роботи телеканалу та про спроби зачистки місцевою владою Харкова інформаційного простору, з метою обмежити доступ громадян до об’єктивної інформації та до свободи слова, права громадян на достовірну, всесторонню та об’єктивну інформацію, шляхом відключення від ефіру незалежних телеканалу АТН, а також телеканалів ТРК А/ТВК, ТРК Фора м. Харкова.

Офіційні причини відключення цих каналів від ефіру різні — від проблем із санепідемстанцією до рішення провайдера розірвати угоду про надання послуг. Реально за всіма цими подіями стоять вищі посадовці місцевих органів влади. Від співпраці з каналами на даний час відмовилися оператори місцевих телекомунікаційних мереж, із якими ці ЗМІ готові були раніше укласти відповідні угоди.

Наразі директор ТОВ «Телекомпанія «АТН» Юхта О.І. повідомив про факти вчинення Головним державним лікарем Центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров’я України (надалі МОЗ) Некрасовою Л.С. та Головним державним санітарним лікарем м. Харкова Зубковою І.А. службових злочинів, й з проханням вжити відповідних заходів реагування.

Як зазначає заявник, сьогодні склалася безпрецедентна ситуація поміж ТОВ «Телекомпанія «АТН», головним державним лікарем «Центральна санітарно-епідеміологічна станція МОЗ України» Некрасовою Л.С (м. Київ, вул. Ярославська, 41) та головним державним санітарним лікарем м. Харкова Зубковою І.А. (м. Харків, вул. 1-ої Кінної Армії, 104).

01.09.2011 року «Центральною санітарно-епідеміологічною станцією МОЗ України» для ТОВ «Телекомпанія «АТН», у відповідності до існуючих санітарних норм та правил, був виготовленні санітарний паспорт на радіотехнічний об'єкт Геліос 8-34 ( надалі РРС), що розташований в м. Харків, пров. Театральний 4.

Отримання відповідного санітарного паспорту було обумовлено виконанням ТОВ «Телекомпанія «АТН» безпідставних вимог постанови №22 від 02.08. 2011 року Головного державного санітарного лікаря міста Харкова Зубкової І.А. про застосування адміністративно запобіжних заходів за порушення санітарного законодавства позивачем. Відповідно до вказаної постанови ТОВ «Телекомпанія «АТН» було тимчасово заборонено передачу телевізійного сигналу з РРС до отримання санітарного паспорту погодженого з органами санітарно епідеміологічної служби.

Після отримання санітарного паспорту на РРС, ТОВ «Телекомпанія АТН, 07.09.2011,13.09.2011 та 22.09.2011 року направило на адресу Зубкової І.А. його копії для прийняття з її боку рішення про відновлення діяльності з передачі телевізійного сигналу.

Однак Зубкова І.А., зловживаючи своїм службовим становищем та використовуючи його в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, грубо порушуючи Закон України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», нормативні акти МОЗ України, під різними приводами відмовилася поновлювати роботу телекомпанії, посилаючись на певні недоліки санітарного паспорту. Злочинним невиконанням свої службових обов’язків, Зубкова І.А. заподіяла інтересам юридичної особи ТОВ «Телекомпанія «АТН» матеріальну та моральну шкоду .

В той же час, діючи всупереч інтересам служби, грубо порушуючи Закон України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», нормативні акти МОЗ України, 27.09.2011 Головним державним лікарем «Центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров’я України» Некрасовою Л.С. санітарний паспорт на РРС ТОВ Телекомпанія АТН незаконно було відкликано. Своїми злочинними діями Некрасова Л.С. заподіяла інтересам юридичної особи ТОВ Телекомпанія АТН матеріальну та моральну шкоду.

Відкликання документу, що надає підприємству можливість здійснення передачі телевізійного сигналу, фактично означає його анулювання та заборону використання радіотехнічного об'єкту.
За таких обставин, обмеження прав суб’єкту господарської діяльності повинно відбуватися на підставі та в порядку визначеному законом.

Некрасова Л.С., відкликаючи санітарний паспорт, не мала жодних повноважень на такі дії — вона діяла поза межами своєї компетенції та у спосіб не передбачений законом.

Таким чином, з огляду на наведені факти, при їх підтверджені, є підстави вважати, що в діях Головного державного лікаря Центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров’я України Некрасової Л.С. та Головного державного санітарного лікаря м. Харкова Зубкової І.А., наявні ознаки злочинів передбачені ст. 364 КК України.

На підставі листа директора ТОВ «Телекомпанія «АТН» Юхти О.І., а також оцінивши та проаналізувавши факти наведені в засобах масової інформації з вищезазначених обставин, я заявив, що знищення телерадіокомпанії є серйозною загрозою для свободи слова в Україні, що тягне за собою обмеження доступу громадян до об’єктивної інформації та до свободи слова, під якими б мотивами вони не подавались.

З цього приводу я звернувся до генерального прокурору України з вимогою організувати перевірку фактів наведених у зверненні директора ТОВ Телекомпанія АТН Юхти О.І. щодо обмеження свободи слова, що виражається в неправомірних діях окремих високопосадовців м. Харкова та Держави, направлених на знищення ТОВ «Телекомпанії «АТН», перевірки фактів грубого порушення чинного законодавства Головним державним лікарем Центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров’я України Некрасовою Л.С. та Головним державним санітарним лікарем м. Харкова Зубковою І.А., термінового вжиття відповідних заходів прокурорського реагування та притягнення винних осіб до відповідальності.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.