Допомога ЄС українським кордонам

30 листопада 2011, 14:36
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
3045
Допомога ЄС українським кордонам

Минулого року я написав блог про вилучення трьох великих партій кокаїну в Україні.

Минулого року я написав блог про вилучення трьох великих партій кокаїну в Україні.   Тож мені було цікаво дізнатись про семінар з питань боротьби з наркотиками, який Місія ЄС з прикордонної допомоги Україні та Молдові (EUBAM) нещодавно провела для представників українських і молдавських правоохоронних органів.  Семінар відбувся у штаб-квартирі EUBAM в Одесі.  У ньому взяли участь 18 українських представників з Державної служба контролю за наркотиками, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Служби безпеки, Державної митної служби, Одеської юридичної академії, Генеральної прокуратури України.

Для проведення семінару Місія запросила двох експертів британської Служби боротьби з організованою злочинністю (Serious Organised Crime Agency – SOCA).  Практичний досвід експертів SOCA у виконанні операцій з боротьби проти наркоторгівлею викликав великий інтерес аудиторії.  Окрім того, під час семінару співробітники австрійських, українських та молдавських правоохоронних органів презентували свій досвід.

Інші теми семінару стосувалися міжнародної та міжвідомчої співпраці, а також національного та міжнародного законодавства; також були розглянуті конкретні методи проведення «контрольованих поставок» як інструменту, що використовується правоохоронними органами для викриття організованої злочинності.

Велика Британія та ЄС готові й надалі допомагати Україні підвищувати ефективність прикордонного контролю та співпрацювати у боротьбі з наркоторгівлею.  Було б добре протягом наступних місяців побачити подальші вилучення великих партій наркотиків.

протягом наступних місяців побачити подальші вилучення великих партій наркотиків.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.