Перша мечеть у Києві

05 грудня 2011, 13:46
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1405
Перша мечеть у Києві

Підвищення рівня релігійної толерантності в Україні є великим досягненням українського керівництва та українців.

Невдовзі після мого приїзду до України в 2008 році муфтій України шейх Ахмед Тамим запросив мене на зустріч із ним на місці спорудження нової київської мечеті, першої в місті.   Я з приємністю прийняв це запрошення, і ми мали цікаву розмову з ним про Іслам та про історію відносин між різними віросповіданнями в Україні.

Під час тієї зустрічі муфтій поділився зі мною планами спорудження нової мечеті на пагорбі над Подолом.  Ці плани здавались дуже амбіційними, але шейх завірив мене, що, якщо будуть всі потрібні дозволи для будівництва, мечеть буде споруджено.

І ось я з радістю приймаю запрошення, разом з іншими гостями, на відкриття нової мечеті «Ар-Рахма» в Києві 2 грудня.  Цього теплого сонячного дня люди зібрались у внутрішньому дворі, щоб прослухати вітальні промови з нагоди відкриття мечеті, зокрема, від імені Президента України та українського уряду, а потім зайти до самої мечеті для подальшої церемонії.

Підвищення рівня релігійної толерантності в Україні є великим досягненням українського керівництва та українців.  Я хотів би побажати новій мечеті, а також всій Ісламській громаді Києва й України всього найкращого.


Цей блог англійською.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.