Українська економіка: як бути оптимістом

07 грудня 2011, 11:27
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
807
Українська економіка: як бути оптимістом

Мене часто звинувачують в надто оптимістичному ставленні до України. Інші – звинувачують мене в тому, що я – занадто песиміст.

Часто кажуть, що бюрократи і бізнесмени не поєднуються.  Але трапилось протилежне під час прийняття в моїй резиденції, присвяченого національній презентації програми «Молодіжний бізнес України».

Мене часто звинувачують в надто оптимістичному ставленні до України.  Інші – звинувачують мене в тому, що я – занадто песиміст.  Але важко не бути оптимістом щодо майбутнього, коли ти зустрічаєшся з молодими підприємцями, яких підтримала програма «Молодіжний бізнес України».  МБУ – це організація, що допомагає молодим українцям започаткувати й зміцнити свій бізнес, надаючи їм всеохоплюючий пакет підтримки, що складається з надання позик, навчання та індивідуальних консультацій.  Ця ініціатива в Україні ґрунтується на методиці підтримки молодих підприємців, яку вперше запровадив Його Королівська Високість Принц Уельський майже 30 років тому у Великій Британії.  На початку діяльності в Україні програма фінансувалася за кошти гранту від британського уряду.  З тих пір МБУ процвітає в Донецьку і Луганську вже 5 років.  МБУ координується громадською організацією «Соціально-економічні стратегії та партнерства».

Якими були ці 5 років? Програма «Молодіжний бізнес України» стала настільки успішною, що планує поширити свою діяльність ще на майже половину областей України протягом наступних 5 років.  Цей процес підтримують бізнесові кола, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також організація «Міжнародний молодіжний бізнес», штаб-квартира якої знаходиться у Великій Британії.  Але подальший успіх «Молодіжного бізнесу України» буде залежати, зокрема, і від підтримки тих бізнес-організацій, що можуть надати стартовий капітал і консультативну підтримку молодим підприємцям та допомогу регіональним відділенням МБУ у вигляді професійних поради, покриття адміністративних видатків тощо.  Судячи з розмов із молодими підприємцями у резиденції, така схема добре працює.  Отже, якщо у вас є своя справа і ви бажаєте співпрацювати з програмою «Молодіжний бізнес України», будь ласка, контактуйте з СЕСП.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.