Як Європейський Союз допомагає Україні: один приклад

19 грудня 2011, 12:33
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1469

Як на практиці ЄС допомагає Україні стати країною більш схожою на країни ЄС?

Кожному відомо, що однією із переваг потенціальної інтеграції України з ЄС є те, що ЄС допомагатиме Україні  адаптувати її стандарти державного адміністрування до стандартів ЄС. Іншими словами, ЄС допомагатиме Україні стати країною більш схожою на країни ЄС.

Але як це відбувається на практиці?

Одним із багатьох існуючих механізмів допомоги ЄС країнам, що інтегруються з ЄС, є програма, яка називається Твіннінг. Її суть полягає в тому, що досвідчені національні організації країн-членів ЄС подають заявку на участь у конкурсі на право виконання проектів, метою яких є розвиток урядових структур або агентств країн, які бажають інтегруватись із ЄС.

Після закінчення конкурсу європейські організації-переможці отримують фінансування з ЄС на виконання проектної роботи. Все це звучить дуже складно та дуже технічно, але, власне, так воно і є. Але саме із такої копіткої, дуже детальної співпраці, яка розгортається у великому масштабі, складається та допомога, яка надається цілим країнам, які прагнуть рухатись в напрямку європейських стандартів.

Як приклад такого проекту, дивіться цей звіт про нещодавно розпочатий проект Твіннінг «Подальше посилення діяльності Національного агентства з акредитації України відповідно до європейської практики», вартість якого складає 1,5 мільона Євро, тривалість два роки. Проект будуть реалізовувати спільно британські та німецькі установи.

Слідкуйте за подальшими подіями, адже якщо Україна стабільно рухатиметься в євроінтеграційному напрямку упродовж наступних місяців та років, можна очікувати більше новин про таку допомогу. Сьогоднішній саміт Україна-ЄС може показати, наскільки швидко відбуватиметься цей інтеграційний рух.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.