Геть Discovery!

26 грудня 2011, 08:08
Власник сторінки
літератор
0
3620

Порнографічні сайти не завдають діткам стільки шкоди, скільки телеканал Discovery, який любить розказати малятам, як брутальні, немиті дикуни-хрестоносці і неосвічені католицькі королі знищували...

Древлє чернець полишав ілюзорний світ міста, базару, двору, страстей заради вищої реальності печери, пустелі, посту і праці, яка за висловом св. Бенедикта, теж молитва.

Але людство, за допомогою нечистого, створило другу, ще досконалішу ілюзію – віртуальну. І якщо сатана – князь світу цього, то у віртуальному світі він і князь, і управдом, і системний адміністратор, і ім'я тих, хто зафрендив тебе у фейсбуку – легіон. Раніше біси входили в нас, нині вони через "логін" впускають нас до себе.

Я все ще користуюся літерами й словами, проте вже старанно обмежую розмір своїх послань, бо ви вже нездатні сприймати довгих текстів, брате юзере. А незабаром ви не розрізнятимете і довгих слів, лише картинки й ютубівські ролики.

Нині той, хто біжить від телебачення та Інтернету, в пустелю міста, печеру базару, реальність офлайнових пристрастей, може вважати себе майже ченцем.

Диявол еволюціонує, ілюзії множаться, модні помилки поступляться місцем новим у наступному сезоні.

А я хотів би наголосити на деяких старих істинах офлайну. Вони всі мають коріння у Європі, адже Європа – єдина вартісна реальність, окрім Єрусалиму.

Загрозу суспільству становлять дві категорії громадян: націоналісти та релігійні фанатики. Хотілося б поєднати їх в одну, тим паче, що їх намагаються протиставити одне одній.

Навіщо нація християнам? З Біблії та історії церкви ми бачимо, що коли Бог хоче впровадити нове, в якості інструменту Він бере той чи інший народ.

Як полководець оперує полками (чи нині бригадами), так Бог оперує народами. Отже ми, християни, маємо попіклуватися за те, щоб перетворити українців на меч Бога Живого, авангард війни за віру.

Навіщо Бог націоналістам? Націоналізм – це інстинкт самозбереження нації. Проте, якщо нація спрямовується лише інстинктом самозбереження, вона буде подібна на людину, яка керується виключно страхом. Вона буде жалюгідною.

Окрім того, страх вбив більше людей, ніж відчайдушність. Великій нації потрібна велика ідея. Для британців це була місія білої людини, для американців – тотальна демократія, для німців – торжество раси, проте немає вищої ідеї, аніж ідея Бога. Отже ми, націоналісти, маємо забезпечити націю ідеєю вище якої не буває – крузейд.

Вам це поняття знайоме під арабською назвою джихад, бо ви, мої любі юзери, доволі сильно відірвалися від європейської традиції.

Слуги сатани (продюсери Голівуду, ліві публіцисти, соціал-демократи, православні полемісти) доклали безліч зусиль і сайтів, аби переконати нас, що найкраще – найгірше.

Вони отруїли свідомість наших батьків, але своїх дітей ми маємо різками відігнати від екранів і повідомити їм, що християнізація варварів, хрестові походи, інквізиція, реконкіста, конкіста, європейський колоніалізм, контрреформація, діяльність єзуїтів і релігійні війни – були і залишаються найвищими досягненнями людського духу.

Порнографічні сайти не завдають діткам стільки шкоди, скільки телеканал Discovery, який любить розказати малятам, як брутальні, немиті дикуни-хрестоносці і неосвічені католицькі королі знищували витончену, чудову, прекрасну арабську цивілізацію, від якої взялася вся подальша європейська мудрість.

Дивно, що в цьому вдається переконувати не тільки нас – мешканців дикого поля, але й громадян Євросоюзу, яким варто лише відірватися від екрану і визирнути у вікно, щоб побачити вежі грандіозних романських соборів, багато з яких збудовані ще до початку хрестових походів.

Арабам і не снилася сміливість інженерної думки та витонченість рефлексії їхніх будівничих. Європейська фортифікація завжди перевищувала арабську.

Араби взяли у Європи значно більше, ніж дали їй. Європейці справді запозичили в арабів дещо з того, що ті запозичили в індусів. Переважно екзотику.

Подібно до того, споживачам комп'ютерних іграшок, аніме та продукції Голівуду може здатися, що фехтуванню ми навчилися в самураїв.

Насправді, найкращий прийом самурайського фехтування – сеппуку (по нашому – харакірі). Азіати, особливо японці, завжди програвали європейським колонізаторам у сутичках на білій зброї.

Дункан мак Лауд рубає голови іншим безсмертним японським мечем, а не шотландським палашем не від того, що японський меч кращий, а від того, що ліберали і кріптокомуністи, які при владі у США та Євросоюзі, ненавидять європейську культуру.

Років через п'ятдесят ніхто вже не повірить, що існував якийсь Бетховен до того, як гарлемські негри вигадали джаз.

Ми йдемо в Європу за бонапартизмом, а не за гей-парадами, за істиною, а не за постмодернізмом, за звуками віолончелі, а не негритянського барабана, за Сікстинською капелою, а не за шаурмою, за вірою, а не за вуду, за текстами, а не за коміксами, за експортом культури, а не за імпортом варварства.

За світлом вітражів Сен-Шапель, а не за китайськими ліхтариками, за свободою, а не за хіджабом. І нехай біси і соціал-демократи торжествують в Інтернеті. Ми візьмемо все це в офлайні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Європа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.