Тим часом в Антарктиці

18 січня 2012, 15:18
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
3912
Тим часом в Антарктиці

Україна і Велика Британія мають чудовий досвід співпраці в Антарктиці.

Сто років тому відомий британський дослідник капітан Скотт і його супутники прибули на Південний полюс. З цієї нагоди Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон надіслав аудіо привітання для вчених і персоналу  британських баз в Антарктиці та Південному океані. Ви можете прочитати більше про звернення Прем’єр-міністра тут; а також про капітана Скотта і його злощасні експедиції тут ( на цьому вебсайті ви знайдете багато цікавих лінків). Для справжніх дослідників і любителів (кіно), я рекомендую подивитися рімейк фільму «The Great White Silence» (Безкрайна біла тишина) 1924 року, який я нещодавно подивився з великим задоволенням.

Україна і Велика Британія мають чудовий досвід співпраці в Антарктиці. У 1994 році Україна завдяки допомозі та активній підтримці Великої Британії вступає до Міжнародної організації з наукових досліджень в Антарктиці. Того ж року Велика Британія вирішує закрити Арктичну станцію «Фарадей», засновану в 1934 році, і пропонує Україні її прийняти. Україна приймає пропозицію, і Британська антарктична служба проводить підготовку українських фахівців для роботи із складним обладнанням станції. 6 лютого 1996 року на станції «Фарадей» британський прапор був спущений і піднятий український. Станцію перейменовали у станцію «Академік Вернадський».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.