Влада "гальмує" лібералізацію візового режиму з ЄС

26 січня 2012, 09:49
Власник сторінки
0
821

Нещодавно Українською правдою було опубліковано лист заступника Міністра закордонних справ і глави делегації на переговорах з ЄС щодо Угоди про асоціацію Павла Клімкіна.

Якщо цей лист відповідає дійсності, а я не маю причин сумніватися в документі, опублікованому на УП, можна сказати, що, принаймні, два з трьох проблемних питань щодо лібералізації візового режиму стосуються діяльності виконавчої влади.

Це стосується окремого антикорупційного органу, закон про утворення якого не внесений до ВР – це відповідальність виконавчої влади, Президента, Мін’юсту. Також нинішньою владою не було розроблено і внесено окремий антидискримінаційний закон, що говорить про відсутність як такої стратегії боротьби з дискримінацією в Україні.

Зазначу, що зауваження щодо відсутності законодавчого запровадження біометричних документів для виїзду закордон цілком обґрунтовані. Цей процес гальмується через лобістські угрупування, котрі протискують свої інтереси і навіть Президент не може протистояти цій лобістській діяльності. Це очевидно на прикладі закону про біометричні паспорти. Характерно, що у багатьох країнах колишнього Радянського Союзу це давно вже зроблено, у нас - ні.

Ознайомившись з Указом Президента про антикорупційний комітет, сумніваюся, що цей орган може щось вирішити. Тому, що це консультативно-дорадчий орган при Президентові, де головою є сам Президент. Ніяких зрушень цей новий орган, який виникне на папері в боротьбі з корупцією не дасть. Тому я не вірю в ефективність цього антикорупційного органу.

 На мою думку, лібералізація візового режиму не може гальмуватися Європейським Союзом в якості “уроку” для нинішньої влади, оскільки через дії владного режиму не має постраждати український народ.

 Я не думаю, що в ЄС існує якась зла воля по відношенню до того, щоб блокувати надання безвізового режиму для українських громадян. І тут невдоволення ЄС щодо дій української влади і її політики всередині країни немає нічого спільного з проблемами щодо лібералізації візового режиму.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.