Семена Глузмана - в Омбудсмени!

07 лютого 2012, 15:04
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
1454

Семен Фішельович неодноразово відмовлявся іти у велику політику, бо волів «робити маленькі кроки, проте дуже важливі». Думаю, настав час Україні зрозуміти справжній масштаб його "малих" кроків

Партія Зелених України пропонує відомого правозахисника Семена ГЛУЗМАНА  кандидатом на посаду Уповноваженого з прав людини в Україні.

Все життя Семена Фішельовича Глузмана, величезний досвід його правозахисної діяльності за радянської доби та за часів незалежної України є підтвердженням його відповідності посаді Уповноваженого з прав людини. Обравши пана Глузмана, Україна має шанс отримати чесного, компетентного, принципового, незалежного від політичної кон’юнктури омбудсмена.

На відміну від решти ймовірних кандидатів, що номінуються нині різними політичними силами та громадськими організаціями, Семен Фішельович Глузман вже довів свою спроможність виконувати значущу суспільну місію захисника прав Людини.

Свою професійну діяльність Семен Фішельовий Глузман – відомий в усьому світі правозахисник, психіатр, політв’язень та дисидент – почав з 1985 року. Він неодноразово відмовлявся від пропозицій піти у велику політику, будучи переконаним у тому, що це дозволить йому «робити маленькі кроки, проте вони дуже важливі».

Під юрисдикцію Уповноваженого з прав людини потрапляють усі посадові та службові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, а також судді.

Сьогодні завершується термін повноважень діючого омбудсмена Ніни Карпачової. У цей день у Верховній Раді Україні відбувається представлення Щорічної доповіді Уповноваженого з прав людини. Від завтра розпочинається 20-денний термін для висування кандидатів на цю посаду.

Відповідно до законодавства, кандидат на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини має проживати в Україні останні 5 років, бути не молодшим 40 років та мати досвід правозахисної діяльності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.