Блискучі українські комп’ютерні дизайнери – і торгівля

23 лютого 2012, 11:35
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
2415
Блискучі українські комп’ютерні дизайнери – і торгівля

У 2011 р. торговельний оборот між Великою Британією та Україною зріс і досягнув майже 1млрд. фунтів стерлінгів.

На календарі лютий. А це означає, що настав час щорічної церемонії вручення нагород переможцям конкурсу з комп’ютерного дизайну серед українських університетів. Цей конкурс організовує компанія Delcam, штаб-квартира якої знаходиться у Бірмінгемі та яка є одним із провідних світових постачальників CADCAM (систем автоматизованого проектування та автоматизації управління виробництвом) для промисловості. У минулому декілька таких церемоній уже проводилися в резиденції, а також я був присутнім на святкуванні 10-ї річниці співпраці Delcam з українськими університетами, яке відбулося в Запорожжі в листопаді 2011 року. Тому я не здивувався, побачивши, що вітальня заповнена ректорами університетів і студентами, які працювали над різноманітними проектами – від складних композиційних матеріалів до ортопедичного взуття та інтер’єрів для яхт. Обнадіює, що продажі компанії Delcam в Росії та Україні зросли майже на 30% в 2011 році. Приємно чути, що, встановивши тісні зв’язки з 22-ма провідними українськими технічними університетами, Delcam розпочинає працювати зі школами, представники яких увійшли до числа цьогорічних переможців конкурсу. Таке співробітництво є виграшним для всіх сторін.

З приводу зростання продаж, найновіші статистичні дані щодо торгівлі між Україною та Великою Британією в 2011 році свідчать, що як експорт з Британії до України, загальним обсягом 543 млн. фунтів стерлінгів в 2011, так і імпорт в Британію з України, обсягом 362 мільйони фунтів стерлінгів, зросли приблизно на 24% і загалом досягли майже 1 млрд. Ці вражаючі цифри є доказом того, що британські та українські підприємці успішно працюють, так само як і працьовита та добре обізнана команда комерційного відділу посольства. Щирі вітанні всім.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.