Янукович & Ko триматимуться за владу до останнього... Але доведеться віддати

28 лютого 2012, 16:43
Власник сторінки
0
3327

Залишилось більше півроку до парламентських виборів, проте боротьба за владу вже точиться у всіх сферах економічного, соціального та політичного життя.

Залишилось більше півроку до парламентських виборів, проте боротьба за владу вже точиться у всіх сферах економічного, соціального та політичного життя.

Це відбувається на фоні руйнації держави з боку нинішньої влади. Про те, що режим хитається, але прагне будь-якою ціною зберегти статус-кво свідчать останні кадрові перестановки в уряді. Пертурбації у провладній команді та прагнення заманити посадами нових "перспективних" членів означають, що провладні сили прагнуть підняти свій рейтинг нехитрим "тасуванням колоди". Але, ні маніпуляції міністерськими кріслами, ні репресії по відношенню до учасників демократичного табору їм в цьому не допоможуть.

Нещодавно оприлюднені дані соціологічних досліджень засвідчують, що в разі об'єднання всіх демократичних сил, вони найімовірніше здобудуть перемогу на цих парламентських виборах. І навпаки – зменшення кола учасників об'єднаної опозиції призведе до поразки.

Як член Комітету опору диктатурі і підписант Угоди про спільні дії об'єднаної опозиції, можу сказати, що опозиція не допустить повторення помилок, котрі мали місце після Помаранчевої Революції.

Ми визначили головного спільного опонента – нині діючий режим і партії, які його складають, що вказано в Угоді. Там також зафіксовано, що ми робитимемо все, щоб не допустити взаємопоборювання і взяли на себе політичні зобов'язання.

Ми зробили висновки зі своїх помилок. Об'єднання навколо спільних цілей і принципів посилить демократичний табір і дозволить подолати негативний досвід, який ми отримали після Помаранчевої революції. Відтак, можна сподіватися, що демократичні сили, які об'єдналися в Комітет опору диктатурі, сформують більшість у Верховній Раді і ця більшість не дасть президенту здійснювати антидержавницькі дії.

Звичайно, ми станемо свідками серйозного протистояння між демократичною більшістю в парламенті і президентом, яке найпізніше триватиме до 2015 року – президентських виборів, якщо не раніше. Але це дуже важливий період розвитку України: на разі наша спільна мета – не дати остаточно скотитися державі в помийну яму тоталітаризму.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.