“The Matrix has you”

01 березня 2012, 09:16
Власник сторінки
Председатель совета директоров компании "Эффективные инвестиции"
0
893
“The Matrix has you”

Віртуальні протести мають реальні наслідки. Наші лайкі, пости та коментарі впливають на наше життя та життя оточуючих. Тому що, насправді, життя в Мережі є повноцінною частиною нашого життя як такого

Багато моїх колег-політиків, а також журналістів та громадських діячів впевнені, що діяльність в Інтернеті не може бути альтернативою якимось діям в реальному житті. Про це часто говорять в ток-шоу, пишуть в блогах та Фейсбуці. На думку апологетів оффлайна, віртуальний протест, навіть такий масштабний та потужний, як реакція на закриття ex.ua, не є справжнім актом непокори, а є його імітацією.

Я з цим категорично не згоден. Мережевий протест стосовно закриття найпопулярнішого в країні файлообмінника досяг своєї мети – влада відступила, відмінила свої рішення. Це сталося вперше за останні два роки. Інші акції протесту залишили владу байдужою.

Податковий майдан розігнали, податковий кодекс прийняли.

Від афганців та чорнобильців відбилися, пільги скоротили.

Але акція на захист ex.ua виявилася дієвою!

Доменне ім’я ex.ua розблокували, ресурс знов розпочав роботу, хоча і не в повному обсязі.

Силові структури поки що утрималися від масових репресій щодо «хакерів», проводять «бесіди».

Почалася якась активність навколо теми Інтернету, при чому цю тему взяв під своє крило сам Янукович-молодший!

Як бачимо, хтось дуже злякався навали розлючених віртуальних протестантів на своїх веб-сторінках…

Насправді, поки невідомо, чим вся ця справа закінчиться. Але щось почало змінюватися в оффлайновому житті завдяки мережевим акціям – це факт.

Отже віртуальні протести мають реальні наслідки. Наші лайкі, пости та коментарі впливають на наше життя та життя оточуючих. Тому що, насправді, життя в Мережі є повноцінною частиною нашого життя як такого. Віртуальне життя теж реальність.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Фронт змін,EX.ua,лиски
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.