Україна-ЄС: стаття п’ятьох європейських міністрів закордонних справ

05 березня 2012, 10:44
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
2029
Україна-ЄС: стаття п’ятьох європейських міністрів закордонних справ

Міністри закордонних справ Швеції, Великої Британії, Республіки Чехія, Польщі та Німеччини опублікували важливу статтю про Україну в The International Herald Tribune.

Міністри закордонних справ Швеції, Великої Британії, Республіки Чехія, Польщі та Німеччини опублікували важливу статтю про Україну в The International Herald Tribune.

У цій статті автори зазначають, що вони вважають себе союзниками України і переконані, що тісніші політичні та економічні контакти, так само як і контакти на рівні громадян ЄС та України, є виграшними для обох сторін. Вони відзначили, що розпочаті п’ять років тому переговори між ЄС та Україною про нову революційну угоду з метою зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС у даний час, по суті, заблоковані діями України.

Автори відзначають зростаючу стурбованість із приводу стану демократії в Україні та нещодавніх подій, які несумісні з європейським вибором України, зокрема, судові процеси, які «несуть відбиток політичної заангажованості та вибіркового правосуддя». Вони зазначають, що парламентські вибори у жовтні 2012 стануть лакмусовим тестом для демократії. «У цей день, – ідеться в статті, – увагу міжнародного товариства буде прикуто до України з надією та очікуваннями, що країна не зрадить своїй традиції проводити прозорі та чесні вибори. Поняття прозорих та чесних виборів, без сумніву, передбачає повноправну участь опозиції. Перш за все, ми хочемо підкреслити, що обов’язком влади є забезпечення участі у виборах на рівних умовах усіх політичних партій, включаючи опозицію та її лідерів».

Стаття завершується наступним висновком: «Двадцять років незалежності і суверенітету невідворотно змінили менталітет українського народу. Українці є європейцями і вони поділяють європейські цінності. Наша мета – ще більше залучити Україну до європейської сім’ї, що передбачається підписанням і ратифікацією Угоди про асоціацію. Ми звертаємося до української влади із закликом проявити політичну мужність і мудрість для досягнення цієї мети».

Автори також закликають Україну надіслати раннє запрошення до Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, аби підготувати місію міжнародних спостерігачів.

Український переклад статті можна знайти на сайті Посольства.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.