Заклик академічної спільноти до Президента

22 березня 2012, 08:56
Власник сторінки
0
957

Як співголова Києво- Могилянської Фундації, брав участі у засіданні ради директорів, котра відбулась в Чикаго 19 березня.

Як співголова Києво- Могилянської Фундації, брав участі у засіданні ради директорів, котра відбулась в Чикаго 19 березня.

Однією з причин зібрання стала криза академічної свободи та університетської автономії в Україні, яка сягнула граничної межі.

Рада прийняла резолюцію, котра має на меті звернути увагу світової громадськості на підривну діяльність у сфері освіти нинішнього Міністра освіти, науки, молоді та спорту Д.Табачника.

Міністр – українофоб має на меті зупинити інтеграцію України до європейського освітнього простору, обмежити автономію і прозорість у сфері освіти.

Давно вже стало ясно, що Табачник – слухняне знаряддя в руках Кремля, котрий виконує головну функцію – саботування розвитку української освіти і конкурентоспроможності нашої молоді, як людського капіталу нації.

Таким чином, Рада директорів Києво – Могилянської Фундації звернула увагу академічної спільноти тих країн, котрі підписали Болонську декларацію, на невиконання нинішньою українською владою, зобов'язань, передбачених при приєднанні до Болонської декларації.

Крім того, звернулися до Президента України, Прем'єр-міністра України та Міністра МОНмолодьспорт зупинити відкат у розвитку української освіти та науки, вповні забезпечити виконання Болонської декларації. Своє звернення ми виклали у резолюції, з текстом котрої можна ознайомитися за цим посиланням.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.