Чи будуть жовтневі вибори чесними та справедливими?

20 квітня 2012, 12:18
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
887

Багато факторів впливатимуть на те, як міжнародна спільнота оцінюватиме якість парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Нещодавно я написав блог, в якому привітав звістку про те, що Україна направила ОБСЄ/БДІПЛ* офіційне письмове запрошення надіслати спостерігачів на парламентські вибори, що мають відбутися у жовтні 2012 року.   Я був трохи здивований, побачивши, що деякі коментатори розтлумачили мої слова таким чином, що сама присутність спостерігачів від ОБСЄ автоматично означає, що вибори будуть чесними.   Це, звичайно, не те, що я сказав.

Це дійсно гарна новина, що Україна завчасно запросила ОБСЄ/БДІПЛ, щоб місія спостерігачів змогла сформувати якомога більш обґрунтовану позицію. Однак, для ОБСЄ/БДІПЛ, Великої Британії чи будь-кого іншого буде неможливо сформувати остаточні висновки щодо рівня відповідності жовтневих виборів міжнародним зобов’язанням України до тих пір, поки ми не побачимо, що відбудеться між сьогоднішнім днем і жовтнем, а також як будуть проведені самі вибори.

Формуючи думку про ці вибори, Велика Британія приділятиме пильну увагу висновкам місії спостерігачів від ОБСЄ/БДІПЛ. Як я писав раніше в одному із своїх попередніх блогів про місію ОБСЄ, «багато факторів впливатимуть на те, як міжнародна спільнота оцінюватиме якість парламентських виборів у жовтні 2012 року, одним із яких, зокрема, буде те, чи зможуть усі лідери опозиції взяти в них участь».

* Організація з безпеки та співробітництва в Європі/Бюро з демократичних інституцій та прав людини

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.