Перемога об'єднаної опозиції забезпечить відновлення поступу України до ЄС

12 травня 2012, 10:46
Власник сторінки
0
1121

Cьогодні, 12 травня на Михайлівській площі в Києві пройшов Форуму Об'єднаної опозиції. Це – знакова подія для всього українського суспільства та позитивний сигнал для демократичної світової спільноти.

Cьогодні, 12 травня на Михайлівській площі в Києві пройшов Форуму Об'єднаної опозиції. Це – знакова подія для всього українського суспільства та позитивний сигнал для демократичної світової спільноти.

Об'єднання опозиції, яке багатьом скептикам здавалося малоймовірним і нездійсненним, стає реальністю і набирає конкретних обрисів. Ми доводимо, що здатні жити не минулим, спільно працювати заради майбутнього України.

Аналізуючи ситуацію в Україні за останні 2 роки, мимоволі приходиш до висновку, що за 20 років незалежності Україна вперше опинилася у надзвичайно загрозливій ситуації. Влада повністю втратила довіру українського народу і опинилася фактично в міжнародній ізоляції.

Як Міністр закордонний справ у 5 урядах і дипломат з багаторічним досвідом повинен констатувати, що нинішня влада нанесла авторитету та міжнародному іміджу України безпрецедентної шкоди, наслідки якої ще десятки років доведеться виправляти.

Складається враження, що влада діє за принципом "а за нами хоч потоп", для них міжнародний імідж держави нічого не вартий. Почуття помсти і намагання знищити своїх політичних опонентів взяли гору над здоровим глуздом. Незаконне ув'язнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка є віддзеркаленням створення в Україні авторитарного режиму президента-парії.

Їхні дії, котрі йдуть врозріз з європейськими цінностями – це демонстрація корпоративної культури, в основі котрої лежить примус і культ сили, це прямі наслідки їхнього кримінального походження. Для них природньо переслідувати своїх політичних або бізнесових опонентів, керуючись власними, замаскованими під державні, інтересами.

Відмова 14 Президентів європейських держав взяти участь у 18 Саміті Глав держав Центральної Європи, який повинен був би сьогодні відбуватися у Ялті – це не просто ляпас особисто Януковичу, це вже конкретні дії, які носять назву – міжнародна ізоляція України. Саме про це попередила Януковича Президент Литви Д.Грибаускайте. А в понеділок міністри закордонних справ країн-членів ЄС розглядатимуть питання бойкоту ЄВРО-2012. Почалося активне обговорення питання запровадження персональних санкцій...

За таких умов єдиноможливий вихід – негайна зміна влади. Наше завдання зупинити цих пройдисвітів, які ведуть Україну до катастрофи.

Об'єднана опозиція виходить до українців з чітким баченням першочергових і зрозумілих дій, які будуть реалізовані одразу після перемоги на парламентських виборах.

По-перше, ми відновимо реноме України, як демократичної, європейської, передбачуваної держави, яка живе за цінностями об'єднаної Європи. Курс на європейську інтеграцію повинен стати безальтернативним зовнішньополітичним пріоритетом. Завданням держави повинно стати підписання та наполегливість у якнайшвидшій ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

По-друге, ми повинні поставити захист національного інтересу, як основу вироблення і здійснення зовнішньої політики. Неконституційні зовнішньополітичні угоди, зокрема про продовження базування ЧФ РФ в Україні до 2042 року, які стали наслідком здачі національних інтересів України, будуть денонсовані. Ми виправимо такі прорахунки, як погіршення відносин з ЄС і загроза міжнародної ізоляції, зниження рівня відносин із США, комплекс меншовартості у відносинах з Росією. Україна повинна стати потужним гравцем у світі, суб'єктом, а не об'єктом зовнішньої політики.

По-третє, захист прав кожного громадянина України в будь-якому куточку світу – повинен набути пріоритетного характеру в роботі зовнішньополітичного відомства. Влада, яка має довіру всередині держави і користується авторитетом у світі, обов'язково змінить уявлення і ставлення іноземців до України і кожного українця. Наше завдання – створити такі умови, щоб кожен українець відчував гордість за свою державу.

По-четверте, громадяни України повинні отримати право вільно подорожувати країнами Європейського Союзу. З цією метою ми повинні реалізувати, започатковану демократичною владою, ідею щодо скасування візового режиму для українців.

Переконаний, що нам до снаги змінити ситуацію в Україні. Для цього необхідно перемогти на наступних парламентських і домогтися дострокових виборів Президента України. Історія і народ дають нам ще один шанс, знехтувати котрим ми не маємо права.

Переможемо восени, відновимо справедливість, звільнимо політичних в'язнів і озброєні довірою українського народу побудуємо справді демократичну, європейську Україну.

Наша держава увійде в число європейських країн, що найбільш динамічно розвиваються, стане активним учасником розбудови об'єднаної демократичної Європи майбутнього.

До перемоги – лише РАЗОМ!

Слава народу і слава Україні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.