Бетон і криваво-червоний віск: британське мистецтво в Києві

18 травня 2012, 12:47
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1338
Бетон і криваво-червоний віск: британське мистецтво в Києві

Пориньте в атмосферу сучасного британського мистецтва в Києві

До Києва прямує свято британського мистецтва.

Першою стартує велика нова виставка скульптора Аніша Капура. Капур став одним із моїх улюблених митців після того, як я побачив його роботи, удостоєні премії Тернера 1991 року, в старій Галереї Тейт (це було до відкриття нової галереї Тейт Модерн у 2000).

Капуру також належить робота "Вивертаючи світ назовні", що знаходиться в приміщенні Посольства Великої Британії у Берліні. Я проходив повз неї щодня, коли працював там у 1999-2002 рр.

Виставка Капура, що буде проходити в PinchukArtCentre у Києві з 19 травня по 30 вересня, стане його першою персональною виставкою в Східній Європі, на якій будуть представлені його старі та нові твори ("12 монументальних нагромаджень") та, зокрема, його відома робота 2009 року "Постріл в кут", що вистрілює червоними восковими снарядами.

Велика Британія також буде представлена на Київській міжнародній бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012, що триватиме з 24 травня до 31 червня.  Куратором бієнале, як я писав раніше, є британець Девід Елліотт.  PR-супровід бієнале забезпечує лондонська компанія Curzon PR.  Її логотип розроблено британською фірмою Barnbrook Design. А її тема запозичена з новели Чарльза Діккенса «Повість про два міста».

Десять британських митців виставлять свої роботи на бієнале: Дінос і Джейк Чепман, Філліда Барлоу, Ричард Дикон, Рейчел Нібоун, Ракіб Шоу, Ана Марія Пачеко, Ширазе Хушіярі, Йінка Шонібаре, Ергін Чавушоглу та Ричард Ґрейсон.

Британська Рада організовує низку зустрічей під час ARSENALE, починаючи з 24 травня.  Заходи передбачають спілкування Джейка Чепмана та Девіда Елліотта, а також бесіду Ричарда Дикона про його роботи.

Приємного перегляду виставок!

P.S. Аніш Капур є також творцем нової 115-метрової вежі на території Олімпійського парку в Лондоні під назвою «ArcelorMittal Orbit».  Вежа почне працювати в липні.  Але вам потрібно поїхати до Лондона, аби побачити її.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.