#Євро-2012 у #Донецьку

12 червня 2012, 13:43
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
2405
#Євро-2012 у #Донецьку

Нас приємно здивувала розслаблена атмосфера в кемпінгу на окраїні Донецька, де ми зустріли багато англійських фанів.

Тож, ви вболіваєте за Англію?
- Так.
- А звідки ви?
- Ми росіяни.

Велика кількість російських уболівальників у футболках із символікою англійської збірної, які вочевидь підтримували Англію, стала однією з несподіванок під час візиту в Донецьк, який я і наша консульська команда здійснила напередодні групового матчу Євро-2012 між Англією і Францією 11 червня. Чи може національна збірна мати вболівальників з інших країн? Цікаве запитання.

Нас також приємно здивувала розслаблена атмосфера в кемпінгу на окраїні Донецька, де ми зустріли багато англійських фанів, які винайняли там намети, пили пиво та навіть купались у великому надувному басейні.

Було чудово зустрітись з англійськими фанами перед матчем, подивитись на підготовку нашої виїзної консульської команди (щира подяка Метью, Біллі, Віці та Алексу), а також зустрітись із представниками британської поліції, відрядженими до України на чолі з констеблем Енді Холтом. Як це буває на всіх матчах за кордоном, британська поліція працює тут зі своїми українськими колегами в якості радників. Британські поліцейські в уніформах, які здійснювали патрулювання, користувались неабиякою популярністю серед жителів і гостей Донецька.

Я дуже радий, що у день після матчу ми отримали дуже мало повідомлень про труднощі, з якими зіткнулись англійські вболівальники і які потребували консульської допомоги.

Зараз ми готуємось до матчу між Англією та Швецією, який пройде 15 червня у Києві.

На сайті Посольства ви знайдете останні рекомендації консульської служби для гостей Євро-2012. Я також буду ділитися враженнями про турнір та практичними консульськими рекомендаціями на моїй сторінці "KyivUKAmbo" у Твіттері – слідкуйте за повідомленнями за хештегами #EURO2012, #englandfans та #Kyiv.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.