Перша перемога киян: злочинний план влади не пройшов!

26 червня 2012, 12:02
Власник сторінки
0
2080

Київська громада не допустила проведення «кишенькових» громадських слухань проекту нового генерального плану та примусила чиновників вибачитися.

Кияни, навіть, і не здогадувалися, що, крім підготовки до так званого «першого референдуму киян», влада розпочала ще і "кишенькові" громадські слухання в усіх районах міста з метою затвердження проекту нового генерального плану Києва до 2025р. (який легалізує всі попередні захоплення, забудову історичного центру й позбавляє нас зелених зон). Обговорення було організовано таємно: оголошення щодо їх проведення з'явилися лише на деяких сайтах районних державних адміністрацій й вже тоді, коли слухання було розпочато. Час проведення цілком вдалий: робочий день, Євро, літо, спека… Але це не страшно: команда «підконтрольних» робітників комунальної сфери, певних бюджетних установ та лояльних пенсіонерів завжди готові підтримати ініціативи влади. Навіть, без супровідних матеріалів (якими повинні забезпечувати киян). А формат, взагалі, цікавий: розділяємо Київ на райони й обговорюємо в кожному окремому районі столиці виключно цей район, вирізаний з проекту генерального плану (чиновники вважають, якщо Ви, наприклад, мешкаєте на Оболоні, то Вам не слід цікавитися, що збираються робити в Печерському районі або в Шевченківському).

 Перший «сумнівний» захід відбувся 13 червня 2012р. в Дарницькому районі міста, коли про таємний план влади ще ніхто не чув. А, кияни, які 18 червня випадково потрапили на обговорення проекту генерального плану до Оболонського району, були надзвичайно здивовані, чому організатори відмовлялися реєструвати учасників зібрання та вести протокол (не викликає сумнівів, що зазначені документи було складено постфактум, саме так як і було потрібно представникам адміністрації), ігноруючи вимоги декількох киян опинившихся на заході серед масово «запрошених» працівників комунальної сфери.

Команда активістів Всеукраїнського «Київського Віче», здійснив комплексний аналіз двох попередніх випадків, прийняла рішення щодо відвідування всіх заходів відповідно до графіку в цілях недопущення порушення чинного законодавства, а також інформування киян про справжній стан речей.

20 червня 2012р. їдемо до Подільського району столиці. Дивуємося, наскільки цинічними потрібно чиновникам бути, що намагаючись знищити серце Києва – Поділ, назвати тему обговорень «Збереження історико-культурної спадщини на Подолі». Невеликий зал адміністрації заповнили переважно працівники підприємств комунального господарства, яких "спеціально запросили" для підтримки владної ініціативи. В президії - голова Подільської райдержадміністрації особисто, директор щойно створеного Інституту генплану Броневицький, помічниця Попова, інші чиновники. Голова Подільської райдержадміністрації пан Матвієнко намагається узурпувати головування й пропонує обрати секретарем зборів даму з президії й відразу перейти до порядку денного. Виставляє кандидатуру секретаря, просить голосувати. Ми пропонуємо свою кандидатуру – Ірину Олексієнко. Пояснюємо, що відповідно до чинного законодавства потрібно обрати голову зборів, секретаря й лічильну комісію. Пан Матвієнко сперечається, немов не розуміє, що йому доручено слухання лише організувати, а не узурпувати місце головуючого. І, взагалі, які можуть бути обговорення, якщо порядок їх організації не дотримано! Вимагаємо їх скасувати як такі, що були організовані з порушенням чинного законодавства, зокрема, в частині інформування зацікавлених осіб щодо їх проведення. Нас підтримують кияни з залу. Але президія проводить свою політику, намагаючись розпочати захід. Виходимо до президії, захоплюючи мікрофон, й пояснюємо людям, що розпочати обговорення – це означає визнати, що воно легітимно, а також інформуємо про всі небезпеки ухвалення нового генплану. Зал, включаючи представників ЖЕКів, обурений: лише 20 людей з 350 готові підтримати цю чергову аферу. Голова Подільської адміністрації, після того, як йому було роз'яснено, що він як чиновник найманий нами на роботу повинний діяти в інтересах громади, вимушений був вибачитися перед киянами за витрачений час останніх. Після слухань, які не відбулися, кияни радісно вітали один іншого з перемогою й дякували за підтримку, обнімалися, жали руки, обмінювалися телефонними номерами. Так приємно переживати такі моменти, коли розумієш, що разом ми можемо реалізувати все, що побажаємо. Тож об'єднуємось... Попереду - інші райони)

21 червня 2012р. намагаємось потрапити на громадські обговорення у Дніпровському районі - «Основні об’єкти будівництва та зони відпочинку Дніпровського району. Ядро «Дніпровської перлини», які, в порушення чинного законодавства, відбуваються в форматі засідання Громадської ради при Дніпровській РДА. Почувши наші прізвища, спочатку відмовляють у реєстрації, посилаючись на те, що на засідання громадської ради можна потрапити виключно за запрошенням, крім того, списки зареєстрованих вже подано, тому немає можливості нас включити. Пояснюємо, що згідно до законодавства засідання громадської ради є відкритими, а також посилаємось на ряд норм, згідно до яких нам не може бути відмовлено. Чуємо: «приходьте, але, будь-ласка, не робіть того, що вчора влаштували у Подільському районі»…

Прибули на засідання громадської ради. Стандартний склад президії: Броневицький, помічниця Олександра Попова, керівники Дніпровського району. Нам нав’язують жорсткий регламент обговорення, де, крім членів громадської ради, ніхто з запрошених не може висловитися. Порядок денний, навіть, не оголошують. Знов захоплюємо мікрофон. Інна Плотнікова, член Громадської ради при Дніпровській РДА, навіть, принесла мегафон: вона знала, що так просто нам слова не нададуть. Просимо пояснити, що відбувається: засідання Громадської ради при Дніпровській РДА або громадські обговорення, бо «2 в 1» бути не може, адже цій громадській раді ніхто не делегував повноваження представляти всю київську громаду.  Члени президії наполягають, що проходить засідання Громадської ради, але не можуть пояснити, чому тоді людей запрошено на громадські слухання (навіть, відрядження оформлені з таким формулюванням!). Вимагаємо зняти з порядку денного Громадської ради питання щодо обговорення проекту генерального плану й провести громадські слухання окремо, у порядку, передбаченим чинним законодавством та з запрошенням всіх зацікавлених киян. Скандал. Чиновники намагаються проводити засідання, а люди йдуть, обурюючись, що їх в черговий раз намагалися ввести в оману й вимагають надати матеріали щодо проекту генплану, винесеного на обговорення. Побачив пустий актовий зал чиновники не розгубилися – зібрали членів своєї громадської ради й таємно перемістилися в кімнату 317 для продовження засідання й обговорення порядку денного. Громадські активісти, які спостерігали за ходом подій також перемістилися до 317 кімнати, навіть, «прорвавши» кордон з чиновників, які протиправно блокували прохід у приміщення. В результаті, слухання у Дніпровському районі також не відбулися.

На черзі – Голосіївський район міста, куди направляємось 22 червня для участі у круглому столі «Стратегічні напрями розвитку Голосіївського району в проекті Генерального плану м. Києва». До будинку адміністрації нас не пускають, пояснюючи, що громадські слухання щойно скасовано з невідомої причини, тому попередити не встигли. Просимо надати хоча б матеріали. Охорона відмовляє, перекриваючи прохід з словами: «куда прете?» (чудовий сервіс на гроші платників податків). Запитуємо на якій підставі киян не пускають до власної адміністрації та з яких пір її будівля перетворилася на «режимний об’єкт»? Знов скандал. До нас виходить керівництво й стверджує, що ми не так зрозуміли охорону. Виявляється, нас не пускали, тому що ми не залишили сумочки в камері схову! Матеріали надати відмовляються через їх відсутність. Цікаво, а як же вони громадські обговорення збиралися проводити?

22 червня громадські слухання у Деснянському районі у формі диспуту «Як змінити життя «спальних районів» міста. Майбутнє Троєщини та інших масивів Деснянського району» було також скасовано, так само як і всі громадські обговорення проекту генерального плану в інших районах. Влада злякалася, що їй не вдасться провести громадські обговорення у "кишеньковому" режимі та вирішила їх зробити, взагалі, ЗАКРИТИМИ! 

Як стало відомо, 27 червня о 10.00, без жодних оголошень, виключно в телефонному режимі, влада збирає представників підконтрольних Органів самоорганізації населення (ОСН) м. Києва для узгодження Історико – архітектурного опорного плану м. Києва як складової частини Генплану 2025. Згідно цього "шедевру", який кияни ніколи в очі не бачили, планується забудова буферних зон Лаври та Софії, Володимирської гірки, Андріївського Узвозу, всіх центральних парків та історичної частини міста, яку ще не виключили з "центру" (як зробили з половиною вулиці Хрещатик)

Друзі, збираємось 27 червня, о 9.30 біля Управління архітектури Київської міської державної адміністрації (м. Київ, вул. Хрещатик, 32 - кут Хрещатик - Прорізна) й будемо вимагати допустити київську громаду на цей ЗАКРИТИЙ захід. НЕ ДАМО УХВАЛИТИ НОВИЙ ЗЛОЧИННИЙ ГЕНПЛАН, ЯКИЙ ЗНИЩИТЬ КИЇВ! Киянам у реєстрації на цей захід відмовляють у зв’язку з обмеженою кількістю місць. Журналісти можуть акредитуватися за телефонами: 234-9267, 097-6183344. Обов’язково прийдіть самі та перекажіть вашим колегам, знайомим, сусідам!

Якщо Вам стане відома будь-яка інформація відносно проведення інших "таємних"  заходів щодо просування проекту нового генерального плану, будь-ласка, повідомляйте: o.yeskina@gmail.com.

А от вам ще один сюрприз: як виявляється, обговорення генерального плану проходило за нашими з вами спинами вже давно (але без зазначення конкретних дат та місць проведення): http://kievcity.gov.ua/pro-kyiv/obgovorennja-genplanu/, бо, навіщо киянам знати таку інформацію? Раптом ще прийдуть?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: генплан Києва,Генплан-2025
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.