«Говорили – балакали, проголосували – заплакали»

31 травня 2012, 11:11
Власник сторінки
0
1522

А плакати доведеться нашим дітям, у яких депутати Київради, всупереч полум’яним обіцянкам, відбирають дитячі майданчики та зони відпочинку.

Примусив адміністрацію О. Попова підготувати проекти декількох рішень відповідно до Загальних вимог киян, прийнятих на Першому Всеукраїнському «Київському Віче» 26 квітня 2012р. (п. 7, 10 Додатку №1:

7. Скасувати виділення під забудову дитячого майданчику на вулиці Гоголівській 7, державний акт та визнати це місце сквером.

10. Припинити вирубку Святошинського лісу біля проспекту Перемоги, 139 та визнати це місце рекреаційною зоною відпочинку),

мешканці Києва святкували свою «проміжну» перемогу.  Дехто не мав жодних сумнівів щодо прийняття позитивного рішення з цих питань Київрадою, спостерігаючи незвичайну солідарність КМДА та депутатів. 

Дійсно, 11 травня 2012р. на засіданні Земельної комісії:

        ОДНОГОЛОСНО підтримано розірвання договору оренди території дитячого майданчика по вул. Гоголівська, 7 (зазначений майданчик було віддано у користування МВС, яке збиралося будувати на прибудинковій території багатоповерхівку з підземним паркінгом);

-    підтримано заборонити вирубку Святошинського лісу й повернути території статус земель лісопаркового призначення.

Але, як показали оприлюднені результати голосування Київради 24 травня 2012р., депутати (за невеликим виключенням) відмовилися повертати киянам протиправно захоплені земельні ділянки.

Що цікаво, бажаючих захищати дитячий майданчик, розташований в центрі міста, від зазіхань Міністерства внутрішніх справ виявилося в 3.5 рази менше ніж Святошинський ліс.  А депутатів, які готові послідовно відстоювати Київ від протиправних забудов, на прикладі цього кейсу, нараховано всього 10 % від загальної кількості народних обранців.  Думаю, киянам слід розпрощатися з ілюзією, що чинна Київська міська рада здатна представляти та захищати їх інтереси.

 

Загальна кількість депутатів у фракції

Кількість депутатів, які проголосували «ЗА» повернення дитячого майданчика по вул. Гоголівська, 7  

Кількість депутатів, які проголосували «ЗА» повернення частини Святошинського лісу  

Прізвища депутатів, які послідовно проголосували «ЗА» обидва питання (Гоголівська,7 та Святошинський ліс)

Фракція «Віталія Кличка Удар»

13

 1

5

0

Партія регіонів

9

 0

0

0

Народна партія

11

 3

 10

М. Голиця,                         М. Гоцький,                        О. Овраменко

Громадський актив Києва

8

0

1

 

БЮТ-Батьківщина

10

5

9

В. Гнатушенко,                   Т. Меліхова,                       В. Науменко,                        І. Новак,                                 І. Солошенко

Блок Миколи Катеринчука

2

0

0

0

Столичні реформи

 

8

0

0

0

Республіка Київ

3

0

0

0

Сильна Україна

2

0

0

0

Кияни

3

0

0

0

Відродження Києва

4

0

0

0

Ініціатива

9

2

9

М. Курилич,                        П. Пашко

Соціальна справедливість

9

0

0

0

Спортивний Київ

5

0

0

0

Демократична партія

10

0

3

0

Позафракційні

14

1

4

С. Березенко

ВСЬОГО:

120

12

44

11

P.S. Ще дивує лицемірство деяких депутатських фракцій. Ось, наприклад, голова “Соціальної Справедливості” Алла Шлапак, на своєму сайті (http://shlapak.com/sotsialna-spravedlivist-progolosuvala-za-vidminu-zabudovu-u-povnomu-skladi-poimenne-golosuvannya-spisok/) викриває колег, наводячи список поіменного голосування депутатів Київради від 5 квітня 2012 року, щодо відміни передачі ділянки по вул. П. Мирного, 22-а ТОВ «Дніпро Плаза». Вона закликає киян «зробити висновок», підкреслюючи, що лише депутатська група “Соціальна Справедливість” повним складом проголосувала за проект зазначеного рішення. Звертаючись до пані Шлапак хочеться запитати, а чому жодний депутат з “Соціальної Справедливості” не проголосував за повернення дитячого майданчику по вул. Гоголівська, 7 так само як і частини Святошинського лісу? Невже Ви вважаєте ці питання для киян менш важливими? А, може, Ваші виборці мешкають в інших районах?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Попов,депутати,Київрада,голосування,забудови
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.