Чи є життя після Євро для безпритульних тварин?

30 липня 2012, 14:22
Власник сторінки
0
3909
Чи є життя після Євро для безпритульних тварин?

SOS: київська влада почала цинічно вбивати стерилізованих напередодні Євро тварин, лишаючи їх трупи розкладатися у 40-градусну спеку.

В четвер, 26 липня, в Шевченківському районі міста, біля меморіалу Чорнобилю та прилеглих зонах, було жорстоко вбито стерилізованих собак. Всі тварини мали спеціальні чіпи на вухах, їх стерилізація була виконана австрійцями в клініці на вул. Айвазовського. Вночі мешканці не могли спати, оскільки собаки, в агонії билися об автівки, в яких спрацьовувала сигналізація. Тварини вмирали в страшних муках на очах у переляканих дітей та дорослих, які про них піклувалися й годували.

Що зробили з трупами? Деякі трупи просто було залишено розкладатися у 40-градусну спеку, інші - було скинуто у звичайні контейнери для сміття, де вони і перебувають станом на сьогодні. Наприклад, біля будинку 2/4 по вулиці Тропініна, знаходитися, взагалі, неможливо, оскільки повітря насичено трупною отрутою бідних тварин, скинутих у смітникові контейнери (які вже четверту добу не вивозять)

Вчора, я викликала наряд міліції на чолі з Кравцем Сергієм Петровичем з Шевченківського РУ ГУ МВС України для написання обуреними мешканцями мікрорайону та мною заяв про злочин щодо жорстокого вбивства тварин, а також отруєння громадян (у т.ч. дітей) трупною отрутою. Представники міліції відмовилися складати акт щодо знаходження трупів в смітникових контейнерах, запевнивши, що викликали МНС (незважаючи на те, що ми їх майже примусили провести виїмку мертвих тварин з контейнерів). Київська міська державна адміністрація не реагує, оскільки, скоріш за все, вбивати стерилізованих тварин після Євро, щоб їх не годувати - і є негласна вказівка ЖЕКам від київської влади. В результаті, тварини досі в контейнерах продовжують розкладатися, МНС або санстанція не прибули.

Моя мати третій день ридає, тому що біднесенький собака Дружок, який мешкав в її дворі понад чотири роки, вірив людям та якого годувала вона разом з сусідами, було вбито. Домашніх тварин також потравили: сусіди ледь врятували свого песика, з яким гуляли в сквері на вулиці Нагірній, негайно відвізши його вночі до лікарні й сплативши 5 000 грн. Відповідальність за цей випадок повинно понести керівництво ЖЕКу "Татарка" та київська міська влада.

Кияни стверджують, щойно закінчився футбольний чемпіонат, безпритульних тварин на вулицях стає помітно менше, а характерний трупний запах спостерігається у багатьох дворах міста. Таке враження, що після закінчення Євро київська влада підтвердила «європейський статус» столиці України, зробивши вигляд, що дійсно вважає, що вбивати тварин є злочином, й перестала перейматися суспільною думкою, застосовуючи «старі та перевірені інструменти» вирішення цієї проблеми. Адже безпритульних тварин потрібно десь утримувати, комусь годувати… А так – скільки коштує кіло отрути (бо, навіть, на збір та утилізацію трупів витрачати кошти ніхто не збирається)? Як мені було повідомлено мешканцями інших районів Києва, чергове полювання на безпритульник тварин почалося у 20-тих числах липня та має масовий характер: 25 липня отруєно собак на Виноградарі (на вул. Галицькій), 28 липня - на Троєщині (на вулицях Маяковського та Цвєтаєвої). До речі, за півроку догхантер пообіцяв звільнити столицю України від усіх безпритульних тварин.

Величезне прохання до журналістів – висвітлити цей та аналогічні випадки, до небайдужих киян - поширити інформацію, привернувши до вказаної проблеми увагу громадськості, а також повідомляти про подібні ситуації: o.yeskina@gmail.com. Це єдиний спосіб покарати винних. Заздалегідь всім вдячна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Евро-2012,собаки,бездомні тварини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.