Ганьба продажному ЦВК!!!

26 серпня 2012, 13:09
Власник сторінки
Журналист
0
17
Ганьба продажному ЦВК!!!

Вельмишановні представники ЗМІ!


 

         Три доби у Вищому адміністративному суді України триває розгляд справи «Микола Сірий проти ЦВК».

         Вчора вночі о 00 год. 10 хв. було задоволено клопотання про відвід всьому складу суду (Масло І.В., Сорока М.О., Кравцов О.В.) як явно упередженому.

Сьогодні у справі призначено новий склад суду – Зайцев М.П. (гол.), Швед Є.Ю., Олексієнко М.М. та розгляд справи призначено на 16 год. 40 хв. (вул. Московська, 8, корп.5, зал судового засідання № 5 або №6).

         У адміністративному позові Сірого Миколи Івановича до ЦВК про визнання бездіяльності ЦВК, скасування її рішення та зобов‘язання вчинити дії щодо реєстрації кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №222 заявлено вимогу про визнання процедури реєстрації в ЦВК кандидатів-самовисуванців протиправною та незаконною в цілому.

         До апеляційної скарги Сірого М.І. у визначеному Кодексом адміністративного судочинства порядку приєднались кандидати у народні депутати – Кармазін Ю.А. (чинний народний депутат), Друзюк С.О. (народний депутат 3-го скликання), Кучер О.І., а також виборці 222 Солом‘янського виборчого округу – Лосюк Л.В. та Дорошенко Ю.М.

        

         При розгляді даної справи ставиться питання про грубе порушення принципу рівності учасників виборчого процесу, зокрема стверджується про нерівність:

-         у вигляді загальної вибірковості (одних кандидатів у народні депутати повідомляли згідно із законом про вибори про помилки та неточності у документах, а інших – ні; одним надали можливість у законний термін внести виправлення, а іншим – ні);

-         нерівність за майновою ознакою (відносно заможних кандидатів виносились позитивні рішення, а відносно всіх інших - негативні);

-         нерівність за політичною ознакою (08.08.2012 року ЦВК відмовив у реєстрації Ю.Тимошенко, а 15.08.2012 р. відмовлено у реєстрації її захисникові М.Сірому);

-         нерівність для виборців у їх праві вільно обирати.

 

Дана справа має суттєві особливості.


 

З повагою,

                                                                  Микола Сірий

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.