Хто буде сплачувати відновну вартість?

19 вересня 2012, 07:09
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
705

У Києві хочуть дозволити забудовникам знищувати дерева без попередньої компенсації

До порядку денного пленарного засідання Київради, запланованого на 20 вересня 2012 року, включений проект рішення, який спрощує процедуру видалення зелених насаджень.

 

Цим документом пропонується дозволити забудовникам сплачувати відновну вартість зелених насаджень аж перед введенням в експлуатацію збудованої споруди, а не перед початком підготовчих чи будівельних робіт, як передбачає чинний порядок.

 

Іншими словами, автори проекту рішення хочуть полегшити життя забудовникам і дозволити їм вирубувати усі дерева, що заважають будівництву, без попередньої сплати компенсації. Відновну вартість пропонують сплачувати аж тоді, коли споруда буде збудована. Але як вони після завершення будівельних робіт планують визначати відновну вартість дерев, які були вирубані ще перед початком будівництва? Фактично, перед введенням збудованого обєкта в експлуатацію дерев на ділянці уже не буде і відновну вартість ніхто сплачувати не стане.

 

Як можна спрощувати порядок видалення зелених насаджень, якщо у Києві діє мораторій на вирубку дерев? Як голова екологічної комісії я виступаю категорично проти прийняття цього документа. Адже він спрямований не на захист інтересів киян, а на захист недобросовісних забудовників, котрі знищують зелені зони.

 

Прийняття цього проекту рішення призведе до ще більшої вакханалії із забудовою скверів і зелених зон та до суттєвого скорочення надходжень до бюджету від сплати відновної вартості.

 

Відновна вартість зелених насаджень зараховується до спеціального фонду місцевого бюджету і спрямовується на висадку та утримання дерев і кущів. Тож внаслідок спрощення процедури видалення зелених насаджень постраждають не лише ті дерева, що ростуть на місці потенційного будівельного майданчика, а й всі інші, фінансування на висадку та утримання яких суттєво зменшиться. Ми зобовязані розширювати мережу зелених зон, а не приймати рішення, спрямовані на їх знищення.

 

Вказаним проектом рішення також пропонується зменшувати розмір відновної вартості на суму, передбачену в проектній документації на озеленення прибудинкової території.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.