Прокуратура порушила кримінальну справу за знищення лісу на Жуковому острові

25 вересня 2012, 07:22
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
679

Прокуратура Голосіївського району м. Києва порушила кримінальну справу за фактом самовільного знищення дерев на Жуковому острові

Прокуратура Голосіївського району м. Києва порушила кримінальну справу за фактом самовільного знищення зелених насаджень у межах прибережно-захисної смуги р. Коник за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).

 

Цю справу необхідно довести до суду і притягнути до відповідальності винних у знищенні лісу на території заказника «Острів Жуків». Адже за самовільну вирубку дерев на території обєктів природно-заповідного фонду настає кримінальна відповідальність. Якщо винні не будуть покарані, то це призведе до ще більш зухвалих злочинів і до повного винищення лісових масивів та заповідників.

 

За інформацією Головного управління екології та охорони природних ресурсів, міська влада не надавала ордер на видалення зелених насаджень на цій території. Д. Москаль додав, що з грудня 2010 року у Києві діє мораторій на видалення зелених насаджень.

  

Для того, щоби подолати епідемію самовільних вирубок дерев у столиці необхідно, по-перше, притягати винних до відповідальності, а, по-друге, посилити відповідальність за знищення зелених насаджень.

 

Нагадаю, що наприкінці серпня невідомі особи вирубали 5 га лісу на території заказника «Острів Жуків». Тоді я спрямував депутатські звернення до прокуратури, МВС та Державної екологічної інспекції щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у знищенні дерев на Жуковому острові. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.