Прокуратура може не допустити нового скандального будівництва

03 жовтня 2012, 09:21
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
864

Екологічна комісія Київради просить прокуратуру не забудовувати сквер на Святошино

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики, яку я очолюю, звертається до прокуратури м. Києва з проханням відмовитись від намірів будувати житловий будинок на вул. Ф. Пушиної, 55 у Святошинському районі м. Києва.

 

Півроку тому на пленарному засіданні Київради ця земельна ділянка була передана прокуратурі для будівництва житлового будинку.

 

Однак, місцеві мешканці виступають категорично проти цього будівництва. Адже нову споруду планується звести прямо у дворі існуючих житлових будинків. До нашої комісії звернулись більше тисячі мешканців сусідніх будинків, котрі просять не допустити нового скандального будівництва на Святошині.

 

Місцеві мешканці уже не один рік упорядковують сквер, розташований між будинками  по вул. Ушакова, 2-8, Чорнобильській, 3 та просп. Перемоги, 148/1. Також на вказаній земельній ділянці розташований дитячий майданчик.

 

Будівництво на цій території викличе не лише супротив з боку місцевих мешканців, а й призведе до порушення законодавства. Адже на ділянці ростуть сторічні дуби і сосни, збережені при створенні мікрорайону. А нове будівництво неминуче потягне за собою знищення цих дерев, що є порушенням Закону України "Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства м. Києва".

 

Саме тому ми звертаємось до прокуратури з проханням підшукати іншу земельну ділянку для будівництва. А цій ділянці на вул. Ф. Пушиної, 55 необхідно офіційно надати статус скверу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.