Вогні над Берліном

17 жовтня 2012, 12:23
Власник сторінки
музикант
0
913
Вогні над Берліном

10 жовтня 2012 року разом з акордеоністом-мультиінструменталістом Данилом Денисовим відвідав знаменитий Берлінський фестиваль світла The 8th FESTIVAL OF LIGHTS.

Вперше в новітній історії дипломатичних відносин України та Німеччини Посольство України в Німеччині зусиллями Посла України пана Павла Клімкіна, та радника по культурі пана Юрія Никитюка організувало участь України в цій грандіозній події. І до більш як 70 майстерно підсвічених арт-перформерами знаменитих споруд, додалося приміщення Посольства України в Німеччині. На стінах посольства з'являлися величезні чорно-білі світлини знаного українського фотографа Ігоря Гайдая з його знаменитої серії "Українці".

Зручно розташувавшись на галявині під дашком Німецької Партії Зелених (сусідня з посольством споруда), що люб'язно надала українцям свій ганок, ми відіграли більш ніж півторагодинний концерт музики в стилі "мандри" для гостей свята, робітників посольства, депутатів Бундестагу та простих берлінців, що зайшли на вогник.

Українські пісні і танці лунали і гупали майже до опівночі під холодним осіннім берлінським небом, але холодно нікому не було. Бо всім відомо, що там де лунає українська пісня і де святкують українське свято, погано не буває. Афтепаті події перемістилося в затишний і дуже душевний берлінський Арктур Сіті Готель, гостинний хазяїн якого українець Сергій Федор'юк далеко не вперше приймає у себе знаних у всьому світі українців. Буваючи в Берліні в цьому вже тепер знаменитому готелі зупиняються і спілкуються такі персони як Олег Скрипка з В.В. та письменник Сергій Жадан, скрипаль Василь Попадюк та багато інших. Музикування та чаювання тривало майже до ранку, а за вікнами світили фестивальним світлом вогні Берліну.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.