Київ може втратити частину своєї території

18 жовтня 2012, 07:03
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
599

Неправомірні дії Коцюбинської селищної ради та Окружного адміністративного суду м. Києва можуть призвести до зменшення території м. Києва

Постанова Окружного адміністративного суду м. Києва, який скасував рішення Київради про відмову у погодженні проекту землеустрою щодо розширення меж селища Коцюбинське за рахунок 3,5 тис. га київського лісу, створює загрозу для територіальної цілісності столиці України м. Києва.

 

Це судове рішення, яке не вкладається в рамки здорового глузду, фактично змушує Київську міську раду дати дозвіл на включення до меж Коцюбинського 3,5 тис. га території м. Києва. Іншими словами, суд вирішив, що Київ має віддати сусідньому селищу, площа якого не перевищує 87 га, 3,5 тис. га свого лісу. З такими темпами кожне сусіднє село може відхопити по шматку столичної землі і поставити під загрозу існування м. Києва як територіальної одиниці.

 

Спроби Коцюбинської селищної ради включити до території селища землі м. Києва, в тому числі і за допомогою судової системи, є неправомірними, оскільки, відповідно до чинного законодавства,  встановлення і зміна меж м. Києва є винятковою компетенцією Верховної Ради України.

 

Та деякі посадові особи Коцюбинської селищної ради, які вирішили відхопити близько 3,5 тис. га київського лісу, схоже, забули, що селищна рада не є Верховною Радою. Безумовно, посадові особи Коцюбинського перевищили свої повноваження.

 

Тому Тимчасова контрольна комісія Київради, яку я очолюю, звернулась до Президента України В. Януковича з проханням втрутитися в ситуацію і не допустити прийняття судами неправомірних рішень, що ставлять під загрозу територіальну цілісність м. Києва.

 

Ми  закликаємо Главу Держави втрутитись у цю ситуацію, адже рішення Окружного адміністративного суду може стати небезпечним прецедентом для усіх інших сусідніх селищних та міських рад, котрі, посилаючись на досвід Коцюбинського, зможуть претендувати на частину території м. Києва. До того ж, це рішення ганьбить усю судову систему України. Вважаю неприпустимим використання судів Коцюбинською селищною радою для знищення київського лісу.

 

Нагадаю, що у лютому 2012 року Коцюбинська селищна рада направила до Київської міської ради для погодження як суміжною радою проект землеустрою щодо зміни меж селища Коцюбинське Київської області за рахунок земель лісового фонду м. Києва, що обліковуються за комунальним підприємством «Святошинське лісопаркове господарство», площею 3421,8 га. Зараз площа селища Коцюбинське становить 87 га.

 

Київська міська рада прийняла рішення про відмову у погодженні проекту землеустрою щодо розширення меж Коцюбинського. Коцюбинська селищна рада оскаржила це рішення Київської міської ради в Окружному адміністративному суді м. Києва. Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позовні вимоги Коцюбинської селищної ради.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.