Прокуратура має покарати винних у знищенні Биківнянського лісу

31 жовтня 2012, 08:35
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
791

Правоохоронні органи повинні притягти до відповідальності тих, хто у ніч після виборів знищив 10 га Биківнянського лісу

Правоохоронні та контролюючі органи повинні з’ясувати, хто і на яких підставах вирубав 10 га Биківнянського лісу, і покарати винних.

Відповідне депутатське звернення я спрямував до Прокуратури Києва, Головного управління МВС України в м. Києві та Державної екологічної інспекції.

Переконаний, що на такі випадки необхідно реагувати якомога жорсткіше, адже знищення лісів у Києві уже набуло загрозливих масштабів. Відчуваючи свою безкарність, зловмисники нахабно і цинічно вирубують дерева на території лісопаркових господарств столиці. Цю вакханалію із незаконними вирубками має припинити прокуратура, бо Київ ризикує втратити свої ліси та зелені зони.

Також Головне управління земельних ресурсів КМДА має з’ясувати землекористувачів земельної ділянки на території Биківнянського лісу та ініціювати припинення права користування ділянкою.

Поки ми не маємо відповіді на запитання, хто є користувачем земельної ділянки у лісі, коли і кому ця ділянка була відведена.  Коли управління земельних ресурсів надасть таку інформацію, можна буде у судовому порядку скасовувати договір оренди і повернути земельну ділянку лісництву. Безумовно, забудовника необхідно позбавляти права користування земельною ділянкою якомога швидше.

Переконаний, що винних у знищенні 10 га Биківнянського лісу необхідно притягти до відповідальності, адже у Києві діє мораторій на видалення зелених насаджень, а відповідно до ст. 246 Кримінального кодексу України, максимальним покаранням за незаконну вирубку лісу є позбавлення волі на строк до трьох років.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.