Київ просить у Президента і Генпрокурора захисту від Коцюбинського

01 листопада 2012, 11:11
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
901

Київська міська рада просить Президента, Верховну Раду та Генерального прокурора не допустити зменшення території м. Києва

Під час сьогоднішнього пленарного засідання Київської міської ради ми направили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Генерального прокурора щодо недопущення порушення територіальної цілісності м. Києва.

Загрозу територіальній цілісності столиці становить селище Коцюбинське, котре усіма правдами й неправдами намагається привласнити собі майже 4 тисячі гектарів київського лісу. Селище навіть заручилося підтримкою судової системи. Вищий адміністративний суд України прийняв найбільш абсурдне рішення, фактично визнавши законним дерибан 4 тис. га столичного лісу Коцюбинською селищною радою. А Київрада навіть не була повідомлена про судове засідання.

Окружний адміністративний суд м. Києва визнав нечинним рішення Київради про відмову погоджувати розширення меж Коцюбинського за рахунок території м. Києва.

Цим рішенням суд фактично змушує Київ віддати сусідньому селищу майже 4 тис. га своєї території. Це рішення суду призведе до зменшення площі Києва, а також може стати небезпечним прецедентом для усіх інших сусідніх селищних та міських рад, котрі, посилаючись на досвід Коцюбинського, зможуть претендувати на частину території столиці. У такому випадку під загрозою опиниться територіальна цілісність столиці України м. Києва.

Суд фактично перейняв на себе повноваження Парламенту. Адже відповідно до Конституції України, зміна меж м. Києва є винятковою компетенцією Верховної Ради України.

Посадові особи Коцюбинського, так само як і деякі судді, суттєво перевищили свої повноваження. Переконаний, що керівництво держави має втрутитись у цю ситуацію і не допустити порушення територіальної цілісності м. Києва та захистити Біличанський ліс від вирубок.

Також ми закликаємо Президента якомога швидше підписати указ про оголошення Біличанського лісу національним природним парком.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.