Забудовника Биківнянського лісу необхідно позбавити права користування землею

08 листопада 2012, 07:55
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
759

Договір оренди земельної ділянки у Биківнянському лісі, де розпочалося будівництво будівельного гіпермаркета, необхідно розвірвати, а ділянку повернути Дарницькому лісопарковому господарству

Як голова екологічної  комісії я ініціюю розірвання договору оренди і скасування рішення, яким при Черновецькому ця земельна ділянка була передана під будівництво. Такі пропозиції я виклав у депутатському запиті до керівництва міста. Переконаний, що ми повернемо цю територію Дарницькому лісопарковому господарству, адже ніякий гіпермаркет не вартий 3 гектарів столітнього лісу.

Земельна ділянка на території Биківнянського лісу була передана приватній структурі в оренду для будівництва у 2007 році – в період правління Л. Черновецького. Забудовник планує звести на цій ділянці будівельний гіпермаркет відомої міжнародної мережі.

Забудовники як мінімум, порушили норми Закону України «Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих обєктах благоустрою зеленого господарства м. Києва».  І наявність договору оренди земельної ділянки у лісі не давала їм права порушувати мораторій на вирубку дерев, встановлений Верховною Радою».  

Знищення лісів на території столиці уже набуло загрозливих масштабів. Переконаний, що задля захисту лісопаркових господарств м. Києва від вирубок необхідно підвищити їхній природоохоронний статус. З цією метою підготований і погоджений екологічною комісією Київради проект рішення про створення регіонального ландшафтного парку «Київський», який передбачає оголошення усіх лісів столиці об’єктами природно-заповідного фонду.

Коли це рішення буде прийнято, вже ніхто не зможе безкарно нищити ліс. Адже за вирубку лісу на обєктах природно-заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність – до трьох років позбавлення волі. Якщо хтось один понесе таке покарання, думаю, більше ніхто не захоче зводити у лісі будинок або магазин.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.